Успешна акција ваљевских привредника

Почетак » Успешна акција ваљевских привредника » Актуелно » Успешна акција ваљевских привредника

Акција ваљевских привредника, који су организовали хуманитарну акцију и прикупили значајна средства за помоћ Ваљеву у борби против болести COVID-19, изазване вирусом SARS-CoV-2 је наишла на добар пријем код свих грађана Ваљева.

Средства су употребљена за помоћ здравственим установама и грађанима, како социјално угроженима, тако и онима који су били позитивни на овај вирус и који су оболели од ове болести. У ту сврху је набављена заштитна опрема (маске, капе, заштитни мантили, рукавице, дезинфекциона средства).

Извршена је дезинфекција 614 стамбених јединица (јавних улаза), а првенство су имале оне зграде у којима се налазе људи у изолацији због оболевања од COVID-19, као и њихови контакти. Са посебном пажњом су третиране зграде у којима је било преминулих од ове болести. Дезинфиковане су јавне површине, установе и све остало што је Штаб за ванредне ситуације града Ваљева сматрао да је неопходно, а по савету стручних лица.

У протеклом периоду је подељено на стотине пакета помоћи социјално најугроженијим грађанима.

Након завршетка ванредног стања, биће направљен извештај о начину трошења новца, који ће бити представљен како привредницима који су донирали средства, тако и целокупној јавности.