Успешна сарадња између два партнерска града

Почетак » Успешна сарадња између два партнерска града » Вести » Успешна сарадња између два партнерска града
Сарадња Ваљева и холандског града Sittard-Geleen у оквиру пројекта- израда „Визије града-Ваљево 2020. године“ била је успешна, а на нивоу два града већ су обављени разговори о наставку сарадње, оцењено је на конференцији за новинаре уприличеној поводом завршетка петодневне посете холандске делегације и финалних активности у процесу израде Визије.
 
„Иако се овај наш заједнички пројекат завршава, свакако да ово није последњи пут да долазимо у Ваљево“, рекао је поред осталог Berry van Rijswijk, члан Градског већа и Тима за сарадњу са Ваљевом из Холандије.  „Нама је изузетно драго што смо имали прилику да учествујемо у овом пројекту, чија је реализација омогућена средствима холандске Владе и Министарства спољних послова Холандије. Радом на овом пројекту и финасирањем од стране нашег Министарства, сами можете да видите како некад ствари могу да иду чудним током. Имате са једне стране Министарство које блокира Србију као земљу у неким важним пословима спољне политике, а са друге стране исто Министарство финансира један овакав пројекат“, оценио је Rijswijk.
 
Посетом делегације партнерског града Ситард-Хелена, започео је финални процес израде Визије града Ваљева. У наредном периоду  Пројектни тим   размотриће све достављене предлоге и урадити коначну  верзију нацрта Визије, која ће бити достављена Градском већу, а потом и Скупштини града Ваљева. Највероватније до краја октобра би могло да се очекује да овај документ буде усвојен, оцењено је на данашњој конференцији за новинаре.
 
Истичући важност реализације будућих заједничких пројеката, Александар Јовановић, члан Градског већа града Ваљева и члан Пројектног и Тима за промене, најавио је да ће под покровитељством града,  неколико фирми из Ваљева учествовати на Сајму пословних контаката у Мастрих-ту, који ће бити одржан 13. и 14. октобра. „О свим детаљим и критеријума које би предузећа требало да испуне, биће више речи следеће седмице, а фирме ће јавним позивом бити позване да се пријаве за учешће на овом Сајму. То практично значи да свако ваљевско предузеће које је заинтересовано за сарадњу са холандским, било у смислу трговине, или у тражењу заједничких инвестиција, може бити у овој привредној делегацији. Заједно са српском Агенцијом за страна улагања град Ваљево се потрудио да у договору са холандском амбасадом субвенционише трошкове смештаја и пута, као и трошкове закупа штанда на Сајму“, рекао је Јовановић на данашњој конференцији за новинаре.

Leave a Comment