Успешна сарадња Ваљевске гимназије и Гете института

Почетак » Успешна сарадња Ваљевске гимназије и Гете института » Вести » Успешна сарадња Ваљевске гимназије и Гете института
Боравак Јакоба Конрата,  стручног саветника за наставу Гете института у Ваљевској гимназији, био је повод да представника ове установе, као и директора школе Војсилава Андрића и професорке немачког језика, приме помоћник градоначелника Милорад Илић и начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић.
 
Сарадња Ваљевске гимназије са Гете институтом у Београду одвија се на високом нивоу већ више од две године, кроз рад билингвалног одељења у овој школи, која ће у наредној школској години примити и трећу генерацију ученика који уче на француском и немачком језику.
 
Осим рада са ученицима, сарадња са Гете институтом се одвија и кроз усавршавање професора, али и кроз размену и стручна путовања ученика и професора.
 
Помоћник градоначелника Милорад Илић је изразио задовољство што угледни институт има добру сарадњу са Ваљевском гимназијом и обећао подршку Града за даље унапређење односа.
 
Јакоб Конрат из Гете института је рекао да је Ваљевска гимназија једна од посебно ангажованих школа у Србији са којом сарађују. Унапређење учења немачког језика, као и промоција немачког језика и културе у иностранству, циљеви су овог института, рекао је Јакоб Конрат. 
 
Ученици Ваљевске гимназије, осим упознавања терминологије на немачком језику, имају велике могућности да добију стипендије за усавршавање и школовање ван Србије. Тако је 12 ученика Ваљевске гимназије конкурисало за школовање у гимназији у Штутгарту. 
 
 
 

Leave a Comment