Успешно реализован пројекат „Млади у покрету“

Почетак » Успешно реализован пројекат „Млади у покрету“ » Вести » Успешно реализован пројекат „Млади у покрету“

„Циљ Актив центра био је да окупи што већи број младих људи, који ће активно тражити посао. Мислим да је тај циљ у протеклих шест месеци у највећој мери и остварен. Томе у прилог говоре и информације да је више од 1000 људи посетило Центар, од тога њих 15-20% се запослило“, истакао је директор Националне службе за запошљавање филијале Ваљево Драган Стојановић на данашњој конференцији за новинаре организованој поводом шест месеци рада Центра и завршетка пројекта „Млади у покрету“ који су подржали и финансирали Швајцарска агенција за развој и сарадњу, Стална конференција градова и општина и град Ваљево.
 
Стојановић је овом приликом представио резултате рада Центра, првог ове врсте у Србији и план за наредни период, истичући да ће „Актив центар“ прерасти у редовну активност Филијале у Ваљеву.
 
У Актив центру је уз подршку анагажованих сарадника и запослених у НСЗ филијали у Ваљеву око 150 особа конкурисало за посао, организована су групна информисања за студенте, разговори са послодавцима, одржано је 25 радионица за израду конкурсне документације у које је било укључено око 350 људи. У сарадњи са Канцеларијом за младе у просторијама Центра организован је обука за писање пројеката по стандардима Европске уније, а на сајту Центра постављена је ажурирана база неоглашених слободних послова као и бројне друге корисне информације.
 
Планирано је успостављање сарадње са послодавцима на територији града Ваљева, који ће имати увид у расположиве радне биографије Центра, а у плану је и израда Водича за послодавце као и обејдињавање информација са локалним web сајтовима. У израду плана рада Центра биће укључени студенти и сарадници из Клуба за тражење посла.
 
На данашњој конференцији за новинаре најављена је и интензивна сарадња кроз имплементацију заједничких пројеката са факултетима у Ваљеву „Алфа“ универзитета, „Сингидунума“ и „Мегатренда“, а уручене су и захвалнице партнерима и потврде сарадницима о ангажовању на припреми и реализацији пројекта „Млади у покрету“.

Leave a Comment