Успешно завршена Школица пливања

Почетак » Успешно завршена Школица пливања » Вести » Успешно завршена Школица пливања
Данас је завршена Школица пливања, програм који град Ваљево имплементира већ четири године у оквиру Локалног плана акције за децу, а у сарадњи са Установом за физичку културу „Валис“. Школицу пливања, за коју је из ЛПА издвојено укупно 900.000 динара, ове године похађало је 150 деце, ученика првог разреда свих седам ваљевских основних школа. Апсолутну предност при одабиру деце која ће похађати овај програм имали су малишани чије се породице налазе у тешкој материјалној ситуацији.
 
„У оквиру Локалног плана акције за децу у просеку сваке године реализујемо десетак активности, а једна од најинтересантнијих је Школица пливања која је данас завршена. Најважнији је био материјални статус ове деце, тако да су обуку похађала деца која би врло тешко могла уопште да дођу на базене и зато мислимо да је врло значајно што Град организује ови врсту помоћи за њих. Град планира да и наредних година реализује овај програм, који већ ужива популарност у ваљевским школама. Осим Школице пливања, издвајамо и неке друге пројекте које ове године реализујемо, као што је пројекат „Мала матура“, „Школица за младе математичаре“, „Школа за стране језике“ и други“, рекао је помоћник градоначелника Селимир Манојловић на данашњој конференцији за новинаре организованој поводом завршетка Школице пливања. Он је истакао и то да Град препознаје важност реализације појединих програма и сваке године издваја све више средстава за њих.
 
Деци која су успешно завршила обуку, дипломе су уручили помоћник градоначелника Селимир Манојловић и председница Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу Олга Јукић.
 
Иначе, у овој години из буџета града Ваљева опредељена су три милиона динара за програме и активности из Локалног плана акције за децу. Од тога, 1.500.000 динара издвојено је за 11 пројеката по конкурсу  чија је реализација у току. Ових дана биће организована и традиционална акција помоћи деци из социјално и материјално угрожених породица који су на евиденцији Центра за социјални рад.  

Leave a Comment