Усвојен други ребаланс градског буџета

Почетак » Усвојен други ребаланс градског буџета » Вести » Усвојен други ребаланс градског буџета
Одборници Скупштине града Ваљева су на седници одржаној у петак, усвојили ребаланс буџета Ваљева за 2011. годину. Са 30 гласова за и шест против усвојен је други ребаланас, којим су приходи и примања планирани у износу од 1.866.000.000 динара.
 
„Разлог ребаланса није лоше испланиран буџет, већ због измена Закона о финансирању локалних самоуправа. Извесно је да ће се смањити трансфери које град Ваљево добија од Републике Србије, па ће бити неопходан још један ребаланс“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, образлажући ребаланс.
 
Oдборници су прихватли и предлог Одлуке о успостављању сарадње између града Ваљева и градске општине Велење у Словенији, који је на овај начин само потврдио вишегодишњу сарадњу две општине на бројним пољима- привредном, спортском, образовном…
 
Инвеститорски послови на изградњи и опремању Рециклажног центра су поверени су Јавном комуналном предузећу „Видрак“ из Ваљева. Ови послови ће се обавити у две фазе. Прва фаза су припремни радови и изградња центра за разврставање и привремено складиштење рециклабилних материјала. Друга фаза обухвата опремање рециклажног центра.
 
Усвојене су и одлуке о преносу на упрвљање непокретности Завода за заштиту споменика културе, као и одлука о о подизању и одржавању споменика и скулптуралних дела на територији града.
 
Усвојена је Одлука о организацији рада доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти, као и одлука о оснивању Дома здравља Ваљево.
 
Допуњена је, поред осталих и Одлука о локалним комуналним таксама, којом се стичу услови за ослобађање привредних субјеката и предузетника локалне комуналне таксе за истицање фирме, као и таксе за приређивање музичког програма у угоститељским објектима од 1. октобра 2011. године до краја године.
 
 
 
 

Leave a Comment