Усвојене сугестије и заказана још једна седница

Почетак » Усвојене сугестије и заказана још једна седница » Вести » Усвојене сугестије и заказана још једна седница

Одборници Скупштине града Ваљева усвојили су предлог мишљења о нацрту Просторног плана Републике Србије 2010-2014-2021 године. На тај начин, након стручне анализе и увида у нацрт документа,  Град је дефинисао све предлоге и сугестије који ће бити достављени предлагачу Плана, који је дужан да поступи по достављеним одлукама у року од 30 дана од дана пријема извештаја.  Обраћајући се одборницима Скупштине, градоначелник Зоран Јаковљевић је овом приликом нагласио да је сугестија руководства Града да Ваљево буде Планом сврстано као центар од националног значаја, а не регионалног, већ увршћена на јавној расправи одржаној у Ужицу 20. маја. „Тада је предлагач Плана исправио очигледну грешку која је направљена приликом писања овог документа. Осим тога, Комисија која има више од 40 чланова, међу којима су и представници одборничких група Скупштине Града, детаљно је размотрила и све остале предлоге и сугестије, који су се нашли у мишљењу, а који се односе између осталог на развој туризма и положај Дивчибара, развој електро-енергетске мреже, путне инфраструктуре, гасовода… Сматрамо да Ваљево мора у овом стратешком планском документу имати место које заслужује“, нагласио је градоначелник Јаковљевић овом приликом.
 
Одборници су усвојили и извештај мандатно-имунитетске комисије у коме се наводи да Скупштина Града Ваљева нема основа да одлучује о захтевима седам чланова Српске напредне странке за враћање мандата одборника, који су престали правноснажном одлуком Окружног суда у Ваљеву 2008. године.
 
Пре почетка расправе о тачкама које су биле на дневном реду, одборницима Скупштине града обратио се представник штрајкачког одбора Фабрике вијака „Градац“ који је апеловао на локални парламент да помогне радницима у превазилажењу нагомиланих проблема. Одборници су једногласно усвојили одлуку да се у четвртак 3. јуна 2010. године, одржи још једна седница Скупштине града, на којој ће бити речи о ситуацији у ваљевској привреди, приватизованим предузећима, са посебним освртом на радикални штрајк у Фабрици вијака „Градац“. Такође, одборници су донели одлуку да се одрекну данашњих дневница у износу од 3000 динара у корист штрајкача у Градцу. Председник Скупштине Горан Лучић у име руководства Града и Градског већа,  апеловао је да се прекине штрајк глађу у који су радници ове фабрике ступили 12. Априла, с обзиром на то да Град предузима све мере за превазилажење насталих проблема.  Осим представника штрајкачког одбора „Градца“, одборницима Скупштине обратио се и председник Удружења бораца рата 1990. године Љубомир Брадић, који је говорио о финансијској ситуацији у Удружењу и о проблемима са којима се суочавају борци и чланови њихових породица.  

Leave a Comment