Утврђен предлог првог ребаланса буџета града Ваљева за 2016. годину

Почетак » Утврђен предлог првог ребаланса буџета града Ваљева за 2016. годину » Вести » Утврђен предлог првог ребаланса буџета града Ваљева за 2016. годину
Чланови Градског већа утврдили су на данашњој седници предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Ваљева за 2016. годину-први ребаланс. Овом одлуком планирани су приходи и примања у износу од 2.695.012.640 динара средстава буџета града и 222.745.800 динара средстава из осталих извора буџетских корисника. Ребалансом планирана средства буџета града увећана су за износ од 71.862.640 динара, колико је закључком Владе Републике Србије опредељено за град Ваљево по основу рефундације трошкова насталих приликом отклањања последица поплава у 2014. години. „Санација последица поплава у 2014. и 2015. години већ је урађена средствима града, тако да ће сада ова средства бити распоређена у оквиру програма Путна инфраструктура у Програму пословања ЈП „Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ и то: 21 милион за изградњу улица,  30 милиона за путеве и за санацију клизишта 20 милиона динара, јер је управо и толико средстава потрошено за отклањање последица поплава“, рекла је на данашњој седници Градског већа Јелица Стојановић, начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове.
 
„Захваљујем се Влади Републике Србије што је у потпуности рефундирала трошкове које је град Ваљево имао 2014. године у мају месецу за време катастрофалних поплава. Урадили смо хитан ребаланс буџета, како би средства која је Влада Републике Србије пребацила, била што пре у функцији. Иначе, јавне финансије града Ваљева су у јако добром стању. Ми за прва два месеца 2016. године имамо 82 милиона више прихода  у односу на исти период прошле године, која је, да подсетимо била рекордна по суфициту. Наши изворни приходи су већи за 42 милиона него у истом периоду прошле године, што говори о томе да град добро послује и ми данас на рачуну имамо 494.700.000 динара и пример смо доброг и успешног пословања. Напомињем и то да смо велико градилиште. Ради се школа, трим стаза, фекална канализација у Горићу, у Улици Боре Баруха је
завршена, ради се у Синђелићевој улици, у Улици Милована Глишића, наредних дана почеће радови у још неколико улица, а обавеза и следећег руководства ће бити да настави овако да ради и да задржи овако позитиван тренд“, оценио је на данашњој седници градоначелник Станко Терзић.
 
Чланови Градског већа утврдили су данас и предлог решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП „Дирекција за урбанизам ,грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ као и предлог закључка о усвајању измене и допуне програма комуналне изградње овог предузећа. „21 милион је на позицији  улица и ми смо у програмском делу променили и додали још две улице које ће се радити у овој години-Попарски пут која је једна од најлошијих улица у граду, као и Улицу Владе Зечевића на Петом пуку која је такође у врло лошем стању. Што се тиче путева нисмо ништа програмски додавали, јер имамо довољно путева за средства која смо сада определили. Када је реч о клизиштима, има их преко 300 и то једна од најболнијих тачака када говоримо о изградњи комуналне инфраструктуре. Ових 20 милиона су значајна средства, што ће омогућити да клизишта радимо убрзаним темпом“, рекао је између осталог Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ на данашњој седници Градског већа. Он је додао и то да ће тендер за реконструкцију Карађорђеве улице, на деоници од Хајдук Вељкове до Узун Миркове, укључујући и проширење на три траке Узун Миркове улице од семафора, бити ускоро завршен и да се очекује да ће радови на овом градилишту почети око 20. марта.
 
Градско веће на данашњој седници, поред осталог,  утврдило је и предлог годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Ваљева за 2016. годину. Утврђен је и предлог Одлуке о замени испуњења обавеза дужника „Слога XT“АД Ваљево према повериоцу граду Ваљево, предлог Одлуке о промени оснивачког акта Апотеке „Ваљево“, као и амандмани поднети на предлог Програма развоја спорта града Ваљева за период 2016.-2020. године.  
 

Leave a Comment