Утврђена збирна изборна листа

Почетак » Утврђена збирна изборна листа » Вести » Утврђена збирна изборна листа
Градска изборна комисија донела је решење којим је утврђена збирна изборна листа за изборе за одборнике у Скупштини града Ваљева и то:под редним бројем један је листа Демократска странка-Борис Тадић, под редним бројем два је листа Чедомир Јовановић-Преокрет-Жарко Ковач, под редним бројем три је листа Уједињени региони Србије, под редним бројем четири је листа Победа др Слободан Гвозденовић, под редним бројем пет је листа Покренимо Ваљево-Томислав Николић (Српска напредна странка, Нова Србија, Покрет снага Србије-БК), под редним бројем шест је листа Покрет за Ваљево-др Илија Трипковић, под редним бројем седам је листа Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије (СПС)-Партија уједињених панзионера Србије (ПУПС)-Јединствена Србија (ЈС)-Социјалдемократска партија Србије (СДПС), под редним бројем осам је листа Комунистичка партија Србије-Јосип Броз, под редним бројем девет је листа Демократска странка Србије-Војислав Коштуница и под редним бројем десет је листа Српске радикалне странке-др Александар Мартиновић.
 
„На овим изборним листама налазе се имена свих кандидата за одборнике у Скупштини града Ваљева. Поједине партије су предложиле свих 51 кандидата за одборнике, а поједине су то учиниле делимично. Републичкој изборној комисији, Градска изборна комисија је послала предлога састава свих бирачких одбора са именима чланова и очекујемо да добијемо од њих потврду. Осим тога, утврђена су и сва бирачка места на територији града Ваљева и има их 118“, рекао је између осталог на данашњој конференцији за новинаре председник Градске изборне комисије Лука Аћимовић и додао да су чланови ГИК-а, заједно са представницима Градске управе,  обишли скоро сва бирачка места како би се уверили да су бирачка места подобна за спровођење изборног процеса.
 
Рок за подношење предлога чланова за проширени састав бирачких одбора за политичке странке је 30. април 2012. године. „Укупан број бирача на територији Републике Србије ће објавити Републичка изборна комисија најкасније до 3. маја, а лица која постају пунолетна до 6. маја 2012. године већ су уписана у бирачки списак. Градска изборна комисија је до данашњег дана практично завршила све припреме за предстојеће изборе. Комплетирана су сва правна акта и преостаје још да се припреми изборни материјал, за парламентарне и председничке изборе то ће учинити РИК, а за локалне Градска изборна комисија“, рекао је на данашњој конференцији Никола Илић, секретар Градске изборне комисије.
 
 
 
 

Leave a Comment