Ужичанин најбољи на трци у Ваљеву

Почетак » Ужичанин најбољи на трци у Ваљеву » Вести » Ужичанин најбољи на трци у Ваљеву

 

Немања Церовац, атлетичар АК „Младост“ из Ужица, државни репрезентативац, освојио је прво место и златну медаљу на Меморијалној пешачкој трци одржаној у част генерала Светомира Ђукића данас у Ваљеву. Он је стазу Платани-Јовања-Платани дугу 10,5 километара претрчао за 32 минута 57 секунди. На друго место пласирао се његов клубски колега Данијел Вукајловић, док је бронзану медаљу и треће место освојио Дејан Богићевић из шабачког АК „Цер“.
 
Оцењујући да Ваљево негује лепу традицију организовања ове трке и чува успомену на великог спортисту генерала Ђукића, једног од оснивача српског Олимпијског комитета, градоначелник Зоран Јаковљевић овом приликом је нагласио: „Ваљево је изнедрило бројне великане у својој богатој историји, првог премијера, првог министра унутрашњих послова и многе друге…Један од њих је и генерал Светомир Ђукић, коме на овај начин одајемо дужно поштовање. У Ваљеву је зачет, баш на овом месту и српски олимпизам, још давне 1906. године, а велику улогу у томе имао је и генерал Ђукић“, рекао је градоначелник Јаковљевић. Он је изразио незадовољство чињеницом да данашња трка није била у довољној мери масовна „јер пре свега професионални атлетичари нису заинтересовани да учествују у овој трци без новчане надокнаде. Зато ћемо следеће године у организацију ове спортске манифестације укључити и Олимпијски комитет, који ће на тај начин препознати значај овог спортског догађаја и обележавања овог значајног датума“, рекао је Јаковљевић.
 
Иначе, на данашњој меморијалној трци учествовали су предшколци ваљевских вртића, ученици основних и средњих школа, припадници Војске и Полиције, сениори и ветерани. Ваљевцима су се придружили и атлетичари из Ужица, Крупња и Уба. Промотер трке био је Бранислав Муњић.
 

 

Leave a Comment