Узми рачун и победи 2020 – коверте пристижу, апел грађанима на одговорно понашање

Почетак » Узми рачун и победи 2020 – коверте пристижу, апел грађанима на одговорно понашање » Актуелно » Узми рачун и победи 2020 – коверте пристижу, апел грађанима на одговорно понашање

Грађани Србије за само неколико дана откако је најављена  наградна игра ”Узми рачун и победи 2020“ као вид борбе против сиве економије, послали су већ 35.000 коверти са фискалним рачунима и слиповима.

На адресу Контакт центра [email protected] стигло је и више од 70 упита, а грађане највише интересује на коју адресу шаљу коверте, како да их правилно попуне и да ли су њихови рачуни исправни. Адреса  коју треба уписати на предњој страни коверте је УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020, док је с друге стране обавезно читко написати име и презиме, адресу као и контакт телефон пошиљаоца. Слање коверата је потпуно бесплатно.

Свака коверта треба да садржи најмање 10 фискалних рачуна или 10 слипова, минималне вредности од по 100 динара, не старијих од 1.септембра 2020. Фискалне рачуне и слипове не треба мешати у истој коверти – примера ради, коверта са 9 фискалних рачуна и једним слипом сматраће се неважећом. Како препознати исправан фискални рачун и слип и одговори на друга најчешћа питања доступни су на националном порталу www.uzmiracun.rs.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, Влада Републике Србије још једном апелује на грађане да паковање и адресирање коверата обаве у својим домовима и попуњену коверту само убаце у најближе поштанско сандуче. Препоручује се да се затварање коверте са 10 рачуна обави чистих руку уз помоћ селотејпа или лепка како би се избегла и најмања могућа шанса за потенцијални контакт вируса са респираторним путевима, након чега поново треба опрати руке. Додатно, грађанима се препоручује да плаћају безготовински кад год је то могуће, јер тако избегавају директан контакт с продавцем и новчаницама које иду из руке у руку. Притом дуплирају своје шансе за добитак, јер за десет плаћања картицом добијају 10 фискалних рачуна и још 10 слипова што је довољно за две коверте.