Ваљевци изузетно одговорни и без панике због корона вируса

Почетак » Ваљевци изузетно одговорни и без панике због корона вируса » Актуелно » Ваљевци изузетно одговорни и без панике због корона вируса

Ваљевци ових дана изузетно прибрано и одговорно реагују на појаву корона вируса у Србији, тако да у трговинама нема повећане куповине намирница. То су, на данас одржаном састанку са градоначелником Ваљева др Слободаном Гвозденовићем, председником Скупштине Милорадом Илићем и сарадницима, рекли представници највећих трговинских ланаца који послују у нашем граду.

Све продавнице у Ваљеву су уредно снабдевене, има свих животних намирница, али је потражња већа за средствима за дезинфекцију, за основним животним намирницама, попут брашна, уља и шећера и воћем, нарочито лимуном. Ипак, како ваљевски трговци кажу, ниво куповине јуче поподне у Ваљеву је био мањи него викенд куповине, или куповине уочи празника.

Према речима представника Меркатора- продавница Рода и Идеа, Жинасе, Сезама, Патка и ДИС-а незнатно је повећана тражња, али нема ни назнака стихијске куповине. Такође, пренели су градском руководству да су изузетно добро снабдевени, тако да нема разлога да се Ваљевци додатно набављају животне намирнице.

Градоначелник Ваљева и председник Скупштине су поручили представницима трговинских ланаца да су на располагању за сваку врсту помоћи трговцима, како у Ваљеву не би дошло до несташица.

Састанку је присуствовала и Биљана Вукомановић из ваљевске Привредне коморе, која је информисала да је поводом актуелне ситуације Привредна комора Србије, као одговоран партнер привреди, покренула нови, специјализовани инфо сервис путем којег привредници могу да се информишу о свим кључним питањима везаним за пословање у земљи и иностранству, утицају на поједине секторе, као и о најновијим дешавањима, званичним препорукама и мерама.

Привредници могу послати питања мејлом на: [email protected]. За додатне информације и пријаве доступан је и телефон 0800 808 809.