Ваљевци најуспешнији у авантуристичкој трци

Почетак » Ваљевци најуспешнији у авантуристичкој трци » Вести » Ваљевци најуспешнији у авантуристичкој трци

 

 

Уз пуно адреналина и уживања у лепоти ваљевских планина, без повреда и проблема, завршена је прва авантуристичка трка у Србији – „Ваљевски изазов 2010“. Учествовало је 45 такмичара из целе Србије, подељених у 15 екипа у три категорије: еxтрееме, адвентуре и трек. Око 40 логистичара и представника организатора трке пратило је такмичаре на дугом путу од Дивчибара до реке Дрине и назад. Упркос умору, све је завршено великом журком код планинарског дома на Дебелом брду која је трајала до јутарњих сати.

 
Јединствена тродневна авантура највећим делом се одвијала венцем ваљевских планина – од Дивчибара, преко кањона реке Градац, Маглеша и Повлена до реке Дрине и назад, преко кањона Трешњице и планина Јабланик и Медведник. Учесници трке могли су да тестирају издржљивост и способност у више авантуристичких дисциплина: кањонинг, моунтаин бикинг, спортско пењање и алпинизам, скок у воду, спелеологија, оријентација, трекинг, камповање.
 
Победник у „треку“ била је екипа „Арк Фрушка Гора“ коју су чинили Бојана и Бошко из Новог Сада, у „адвентуре“ категорији „Греен бике“ (Зоран Мијатовић и Драган Станојевић из Ваљева), док су се домаћини доказали и у најтежој дисциплини „etreeme“ – екипа „Змај ноћно крило“ успешно и најбрже савладала је сва искушења у три дана такмичења. Њени чланови су Владимир Ранковић, Владимир Панић и Небојша Миливојевић из Ваљева.
 
Генерални покровитељ „АLP OUTDOOR“ обезбедио је награде за најбоље: алпинистичке ранчеве, вреће за спавање, лампе, специјалне мајице. Организатор је било удружење “WILD SERBIA”, уз подршку Града Ваљева, Полицијске управе Ваљево, Службе хитне медицинске помоћи Здравственог центра Ваљево и бројних спонзора.
 
Следећи авантуристички догађај „WILD SERBIA TEAM“ организује 2. и 3. октобра. У питању је друга „Трка преживљавања“ на ваљевским планинама, на којој се очекује више од 200 учесника. Учешће су најавиле екипе из иностранства, пре свега из држава бивше СФРЈ.
 
 

 

 

Leave a Comment