Ваљевци у част Микија Јевремовића

Почетак » Ваљевци у част Микија Јевремовића » Актуелно » Ваљевци у част Микија Јевремовића

Концерт посвећен незаборавним мелодијама Микија Јевремовића, организован је у Центру за културу, као део програма прославе Дана града Ваљева 20. марта-

У препуној сали Центра за културу, незаборавне мелодије Микија Јевремовића, али и дивне речи о пријатељству и раду са славним музичарем, поделили су Игор Старовић, Борис Бизетић, Ирена Благојевић, Јелена Ковачевић, Жељко Васић, Јован Маљоковић, Жељко Јоксимовић, Неверне бебе, уз музичку пратњу групе „Хороскоп“, „Музички воз“ са солистима Зораном, Гораном, Остојом, Владом и Калабом.

Незаборавни концерт своје финале је доживео наступом Микијевог брата, Зорана Јевремовића, који је са КУД „Абрашевић“ извео „Лихниду“. Емотивно дружење са музичарима, пореклом из Ваљева, завршило се извођењем песме „А сад адио“.

Ваљево се на леп начин опростило од Микија Јевремовића, једног од најпознатијих српских и југословенских певача забавне музике.

Миодраг Мики Јевремовић је завршио Ваљевску гимназију и у граду на Колубари направио прве кораке у музици. Иза њега су остали ванвременски хитови (Пијем, Мама, Гркиња, Осамнаест жутих ружа, Ако једном видиш Марију, Песникова гитара…).  Град Ваљево је 2012. године објавио фото-монографију „Педесет година са вама“, у част познатог суграђанина. Умро је у Београду, 13. јануара, у 75. години живота.