Ваљевцима медаља у карлингу

Почетак » Ваљевцима медаља у карлингу » Вести » Ваљевцима медаља у карлингу
На првом првенству Србије у карлингу за мушкарце, које је одржано од 22. до 27. јануара на првом наткривеном терену у Србији, испред шопинг центра „Ушће“, ваљевски клуб “Виглед” освојио је треће место. За КК „Виглед“ играли су Миливој Костић, Бојан Чолић, Бојан Брадић и Драган Јовановић.
 
Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац, у Олимпијској кући уручио је пехаре победницима државног првенства у карлингу. Учествовала су четири клуба, а победио је “Таурунум” из Земуна. Сребрна медаља припала је Краљевском карлинг клубу из Београда, а четврти су били чланови “Домаћина” из Новог Сада.
 
„Лед је био одличан, а добили смо и честитике од председника Европске карлинг федерације. Подршка ОКС и председника Дивца нам је од неизмерне важности, а у нашем савезу, да би спортиста био регистрован, поред свих здравствених и спортских услова мора да полаже и тест познавања олимпизма, историје ОКС и карлинга“, изјавио је председник Савеза за карлинг Србије Марко Стојановић.
 
Стојановић, који је уједно и председник Комисије за културу и олимпијско образовање председништва ОКС, уручио је Дивцу сет медаља са првог шампионата Србије у овом олимпијском спорту, као легат Олимпијском музеју.
 
 

Leave a Comment