Ваљевка на „Кустендорфу“

Почетак » Ваљевка на „Кустендорфу“ » Вести » Ваљевка на „Кустендорфу“
Маријанa Чулић Вићентић, студент четврте године Факултета драмских уметности, стипендистa Фондације за талентоване ученике и студенте града Ваљева, учествовала је на Међународном филмском и музичком фестивалу “Кустендорф“, који је одржан од 13. до 19. јануара у Дрвенграду на Мокрој Гори. Маријана је са колегиницом Јеленом Тодоровић коаутор сценарија за филм “Пулс“ редитеља Дамира Романова, који је приказан у такмичарском програму Фестивала.
 
У двадесеттроминутном остварењу младих аутора играју Весна Тривалић, Милош Биковић, Александра Поповић и Радомир Николић. У једној урбаној причи два детектива трагају за серијским убицом који је, у ствари, млади вампир, чија мајка вампирица ради као лекар у Хитној помоћи и покушава да сакрије злочине сина.
 
Фестивал “Кустендорф“ посвећен је будућим филмским ствараоцима и великанима савременог ауторског филма, а одржава се под покровитељством Министарства културе Републике Србије. У конкуренцији 28 филмова, од чега су само два из Србије, победник фестивала је десетоминутно француско-израелско остварење “Изгубљени рај“ Михале Брезис и Одеда Бинуна.
 
Маријана Чулић Вићентић је и добитник стипендије “1000 најбољих студената завршних година академских и мастер студија“ Фонда за младе таленте коју додељује Министарство за омладину и спорт, а добитницима су уручене у суботу 23. јануара на свечаности у Палати Србија.

Leave a Comment