Ваљево ће се одужити боксерској легенди Слободану Лазићу Цимеру

Почетак » Ваљево ће се одужити боксерској легенди Слободану Лазићу Цимеру » Актуелно » Ваљево ће се одужити боксерској легенди Слободану Лазићу Цимеру

Град Ваљево је прихватио иницијативу представника Боксерског савеза Србије, која је упућена градоначелнику Ваљева Лазару Гојковићу да једна од значајних улица у граду на Колубари понесе име Слободана Лазића Цимера, недавно преминулог боксера и тренера.

Представници Савеза данас су разговарали са градоначелником, а састанку су присуствовали Ђорђе Милановић, члан управе БК „Металац“ и чланови Градског већа Владимир Мишковић и Ненад Патијаревић.

„Велика ми је част што су представници Боксерског савеза данас у Ваљеву и што смо имали добар и конструктиван састанак. Све је везано за иницијативу да боксерска легенда Слободан Лазић Цимер, наш суграђанин, добије улицу са својим именом у свом граду. Поред тога договорили смо се да у будућности боксерска сала која се налази у самом центру града, такође добије име по Слободану Лазићу Цимеру. Причали смо свакако да ћемо као Град поново помоћи, колико наравно будемо имали средстава у буџету за наредну годину, а свакако ћемо се потрудити да анимирамо што више привредника, успешних људи и ентузијаста и заљубљеника у бокс да нам у томе помогну. Данас смо се усагласили са неким идејама и ставовима, а у наредном периоду ћемо видети каква је процедура што се тога тиче“, рекао је градоначелник Лазар Гојковић.

Представник Боксерског савеза Србије је Тадија Качар је овом приликом рекао да је Слободан Лазић Цимер одличан боксер, диван човек, истакнут тренер, васпитач и педагог.

„Нашу иницијативу су прихватили боксери из осталих држава којима је он био тренер на Олимпијским играма, на којима су наши боксери освојили четири олимпијске медаље.Драго ми је што је ову иницијативу прихватило и руководство града Ваљева. Пре свега због тога што је то човек који заслужује највише поштовање од генерација која долазе, тако да смо овде дошли пре свега захваљујући председнику Ненаду Боровчанину“, истакао је Тадија Качар.

Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије се захвалио градоначелнику на пријему и на прихватању иницијативе, чиме је како каже градоначелник показао да негује традицију, спортске вредности старијих суграђана који су задужили не само Ваљево, већ целу Србију и некадашњу Југославију.

„Боксерски клуб Ваљево, прошлогодишњи екипни шампион, поново ће добити подршку града Ваљева да настави свој развој. Управо смо о томе разговарали са градоначелником и договорили да Град стане иза клуба и да то буде клуб и спорт који је и некада био понос и дика овога града. Ми као Боксерски савез ћемо уз сву неопходну опрему, у организационом смислу, помоћи  да Ваљево има млад боксерски клуб као понос Ваљева и Ваљеваца“, нагласио је председник Боксерског савеза Србије.