Ваљево део кампање „Не прљај. Немаш изговор!“

Почетак » Ваљево део кампање „Не прљај. Немаш изговор!“ » Актуелно » Ваљево део кампање „Не прљај. Немаш изговор!“
ciscenje-valjeva_sbb-3sbbsbb1sbb3sbb5sbbnaslovna

Друштвено одговорна кампања, компаније SBB, Унитед Гроуп Фондације и Тотал ТВ-а под називом „Не прљај. Немаш изговор!“, реализована је током викенда у Ваљеву уз подршку Града. Мобилни еко тимови SBB-а чистили су локације на простору око Петничког језера, Дегурићких пећина и непосредно уз реку Градац.

Чишћењу у Ваљеву присуствовали су Милош Ђорђевић, Директор ПЈ Ваљево, запослени ове компаније, као и Мирослав Пимић, помоћник градоначелника Ваљева.

„Желим да се захвалим компанији SBB која већ другу годину организује акције чишћења. Наравно да град треба да нам буде лепши, сређенији и чистији. Ово је добра прилика да покушамо да покажемо да свест о чистијој средини може да буде на већем нивоу. Присуствовао сам акцији и прошле године и морам рећи да се види помак. Наравно, ЈКП „Видрак“ Ваљево обезбедиће додатне канте и контејнере да би људи могли да одлажу смеће где је предвиђено“, рекао је овом приликом је Мирослав Пимић, помоћник градоначелника Ваљева.

„Акције чишћења Србије се спроводе другу годину за редом, а ове године смо их обухватили јединственом и снажном кампањом „Не прљај. Немаш изговор!“, којом желимо да укажемо грађанима на неопходност промене свести. У заједничкој акцији SBB-а, Унитед Гроуп Фондације и Тотал ТВ-а, до сада смо очистили више од 10 градова у којима смо сопственим примером показали да је за чисту и лепшу средину довољна добра воља и пробуђена свест. Наставићемо са овим акцијама све до краја новембра и позивамо све суграђане да нам се придруже и у другим градовима, како би и својој деци били позитиван пример како би требало да се понашају према околини“, изјавио је Милош Ђорђевић, Директор ПЈ Ваљево и захвалио се Граду на сарадњи.

У току кампање, у више од 20 градова Србије, мобилни еко тим SBB-а, очистиће локације на којима се људи најчешће окупљају – пешачке зоне, паркове, платое и површине испред зграда.

Значај саме кампање препознале су и личности из јавног живота, које су снимиле мотивационе поруке у којима позивају на промену свести свих нас. Први се придружио Никола Ђуричко, а затим и Ана Станић, Дејан Цукић, Дејан Луткић, Драган Мићановић, Биља Крстић, Југослав Ћосић, Миња Милетић, Бојана Стефановић, Тијана Дапчевић, Андрија Прлаиновић и други.