Ваљево добија први саобраћајни кружни ток

Почетак » Ваљево добија први саобраћајни кружни ток » Вести » Ваљево добија први саобраћајни кружни ток
Први кружни ток у Ваљеву биће изграђен на раскрсници улица Сувоборска, Ужичка, Прве бразде и Кнеза Михајла, код моста преко реке Градац. Кружни ток на овој важној и оптерећеној раскрсници ће регулисати безбедније и неометано одвијање саобраћаја. Због немогућности изградње саобраћајне семафорске сигнализације, кружни ток је најбоље решење за одвијање саобраћаја у овом делу града.
 
Изградња кружног тока почела је данас и обухвата корекцију саобраћајне површине, уз постављање разделних острва и самог острва у центру кружног тока, као и постављање одговарајуће вертикалне и хоризонталне сигнализације и новог јавног осветљења. Вредност радова је четири милиона динара.
 
Након ових радова ће досадашња раскрсница важних улица, постати модерна, али пре свега функционална саобраћајница, која ће побољшати квалитет и безбедност саобраћаја.
Радови ће трајати 15 дана и за то време ће се саобраћај одвијати уз делимично затварање појединих трака.
 
Радове на изградњи кружног тока по налогу Градске управе Ваљева, спроводи Јавно предузеће „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, у оквиру инвестиционог одржавања путева и улица, а реализује грађевинско предузеће „Инграп-омни“.

Leave a Comment