Ваљево добило мини-бус за превоз ђака

Почетак » Ваљево добило мини-бус за превоз ђака » Вести » Ваљево добило мини-бус за превоз ђака
Министар просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић је данас у Београду представницима локалних самоуправа, уручио кључеве 21 мини-буса за превоз деце из удаљених сеоских и ромских насеља и ученика из сиромашних породица. Међу овим градовима и општинама је и Ваљево, у чије име је кључеве возила преузела начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије и имовинске послове Јелица Стојановић. Ово возило ће бити коришћено за превоз ученика у Бранковини и Попучкама.
 
Средства за набавку мини-бусева марке „Ивеко“ обезбеђена су из кредита  Међународне банке за обнову и развој (ИБРД) и намењена су за финансирање пројекта “Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – ДИЛС”.
 
„Возила су намењена социјално и економски нестимулативним срединама, као и деци са сметњама у развоју“, рекао је министар Томислав Јовановић, на церемонији уручивања кључева испред Палате „Србија“.
 
„Аутобуси, за сваку од 21 општине и града по један, треба да смање број ученика који напуштају школу јер немају пара за превоз и омогуће боље услове, као и да подигну ниво образовања“, рекао је министар и поручио да деца треба да раде по принципу „да мање буде више“. Да усвајају чињенице које ће бити применљиве, рекао је Јовановић и указао и на неопходност стручне квалификације наставника кроз семинарску наставу.
 
Возила су између осталих добиле општине Сурдулица, Осечина, Рача, Кучево, Ивањица, Бојник, али и градови Лесковац, Ваљево, Краљево, Нови Пазар, као и београдске општине Обреновац и Вождовац.
 
На Вождовцу ће мини-бус користити Школа „Милан Матић“ у којој се образују деца са посебним потребама. Ово возило је преправљено и прилагођено њиховим потребама.
 
Кључеве и пратећу документацију добили су представници општина и градоначелници, који су навели да ће комби возила користити не само за превоз деце до школе и назад, него и за одлазак у биоскоп, позориште, на такмичења…
 
У име локалних самоуправа захвалио је председник општине Апатин Живорад Смиљанић, наводећи да општине издвајају значајна средства за превоз ђака и да ће акција Министарства просвете помоћи и локалној самоуправи и ђацима.
 
 
 

Leave a Comment