Ваљево добило новог градоначелника

Почетак » Ваљево добило новог градоначелника » Актуелно » Ваљево добило новог градоначелника

Након конститутивне седнице, одржана је и друга седница Скупштине града Ваљева на којој су изабрани градоначелник Ваљева, његов заменик и чланови Градског већа.

Одборници су са 48 гласова подржали избор Лазара Гојковића за градоначелника Ваљева. За његовог заменика је изабран Немања Петровић.

БИОГРАФИЈА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛАЗАРА ГОЈКОВИЋА

Лазар Гојковић је 63. ваљевски градоначелник. Предводио је листу Српске напредне странке на одржаним изборима у Ваљеву. Лазар Гојковић је у изборну трку ушао као нестраначака личност. Рођен је 1984. године у Ваљеву. Завршио је Факултет за спорт и туризам у Новом Саду и има звање мастер професор физичког васпитања и спорта. Лазар је кошаркашки тренер са црвеном лиценцом, а има звање мастер професора физичког васпитања и спорта. Лазар Гојковић је водио млађе селекције у КК Металац. Био је помоћни тренер првог тима Владимиру Ђокићу у сезонама када је Металац бележио највеће резултате у својој историји. У сезони 2014/2015 Металац је изборио пласман у Евро Куп, а годину касније опстанак у АБА лиги. Протекле годоне је у фирми “Спорт агент” био директор кошаркашког кампа Милоша Теодосића на Сребрном језеру.

БИОГРАФИЈА ЗАМЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НЕМАЊЕ ПЕТРОВИЋА

Немања Петровић, дипломирани економиста, рођен 1987. године у Ваљеву. Завршио је Ваљевску гимназију и Економски факултет  Универзитета у Београду. Запослен је у Електродистрибуцији Ваљево у Сектору за економско – финансијско пословање.

Чланови Градског већа су Владимир Благојевић, Владимир Мишковић, Ненад Патјаревић, др Душан Ружичић, Драгана Терзић, Марко Јевтић, Срђан Илић, Мирољуб Миловановић, Велимир Арсеновић.

БИОГРАФИЈЕ ЧЛАНОВА ГРАДСКОГ ВЕЋА

 

  1. Владимир Благојевић, дипломирани економиста и програмер, рођен 1972. године у Ваљеву. Последњих двадесет година власник више приватних фирми из области софтера, спорта, угоститељства, грађевине и инвестирања. Творац више пројеката из области културе, означених као пројекти од државног значаја у више земаља.

 

  1. Владимир Мишковић, дипломирани менаџер у спорту и дипломирани кошаркашки тренер, рођен 1978.године у Ваљеву. Био је професионални кошаркаш четрнаест сезона у земљи и иностранству. Од 2012. професионални кошаркашки тренер.

 

  1. Ненад Патјаревић, дипломирани економиста, рођен 1982. године. Велики број успешно организованих концерата и културних манифестација као и сарадња са највећим регионалним и светским извођачима биле су најбоља препорука да 2016. у Београду са својим сарадницима оснује Удружење Гитаријада фест које ће у наредним годинама постићи значајне успехе у облисти културе. Као потврда свега долази и велика награда односно пријем у Европску асоцијацију фестивала и ,,Еффе етикета” за допринос култури. .

 

  1. Душан Ружичић, специјалиста интерне медицине, рођен 1985. године у Ваљеву. Запослен у Општој болници у Ваљеву. Докторску дисертацију из области кардиологије одбранио на Медицинском факултету у Београду.

 

  1. Драгана Терзић, адвокат. Завршила је Правни факултет у Београду. Рођена је 1960. године у Чачку. Члан Градског већа и у претходном сазиву.

 

  1. Марко Јевтић, дипломирани економиста, рођен 1990.године у Ваљеву. Запослен у Холдинг Корпорацији Крушик. Један oд  оснивачa  Асоцијације слободних и  независних  синдиката у Холдинг корпорацији Крушик и генерални секретар Градског одбора Ваљево.

 

  1. Срђан Илић, дипломирани инжењер архитектуре, рођен 1976. године у Ваљеву. Предавао је у Техничкој школи у Ваљеву. Годинама се успешно бави пројектовањем у струци у сопственом пројектном бироу.

 

  1. Мирољуб Миловановић, пољопривредник из Горњег Таора, рођен 1967. године. Бави се воћарством и сточарством. Успешан и поштован домаћин. Преко 30 година бави се професионално ловом и обуком ловачких паса. Више пута је биран за делегата у Скупштини ловачког удружења.

 

  1. Велимир Арсеновић, рођен 1956.године. Пензионер. Радио је у Министарству унутрашњих послова као и у Савезном министарству иностраних послова у дипломатском представништву. За остварене резултате у раду похваљиван и награђиван.

 

Новоизабрани градоначелник Лазар Гојковић је у свом експозеу рекао да је на ово место дошао захваљујући одлуци грађана Ваљева, као и да жели да им покаже да нису погрешили.

EКСПОЗЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВАЉЕВА ЛАЗАРА ГОЈКОВИЋА