Ваљево добило нову градску власт

Почетак » Ваљево добило нову градску власт » Вести » Ваљево добило нову градску власт
На другој седници Скупштине града Ваљева, изабрано је ново руководство града. Нови градоначелник Ваљева је Станко Терзић, (СПС), досадашњи заменик градоначелника. Његов заменик је Драгољуб Крстић (Удружење грађана „Победа“).
 
Новоизабрани градоначелник је у свом обраћању одборницима рекао да није време за велика обећања:
 
„И до сада смо радили послове одговорно и озбиљно. У будућем раду ћемо се ослањати на програмску платформу која је била основ за потписивање коалиционог споразума“, рекао је градоначелник Станко Терзић.
 
За председника Скупштине града је изабран Михаило Јокић (СНС), а за његовог заменика Јован Лукић (СПС), док је за секретара Скупштине именован Александар Јанковић (СПС).
 
Градоначелник Станко Терзић је предложио чланове Градског већа, које су потом одборници локалног парламента и изабрали. Градско веће имаће седам чланова и то су: Никола Радојичић (УРС), Милош Катић (Покрет за Ваљево), Добросав Јанковић (СПС), Миленко Драгојевић (ДСС), Милојко Пантић (ПСС) , Владимир Николић (СНС) и Марко Живановић (НС).
 
Нову власт у Ваљеву чине СПС, СНС, Победа за Ваљево, УРС, ДСС, Покрет за Ваљево и СПО који имају 40, од 51 одборника, док су у опозицији ДС и ЛДП.
 
Одборници су током друге седнице разрешили досадашње директоре ЈКП „Видрак“ Слободана Павловића (ДС) и ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Милана Матића (ДС).
 
Павловићево разрешење је образложено од стране надлежне комисије, неспојивошћу његових функција одборника и директора јавног предузећа. За в.д директора „Видрака“ је именован Јанко Гагић.
 
„С обзиром на то да је Дирекција најважније предузеће које се бави изградњом и инфраструктурним одржавањем града, именовање Драгана Јеремића за новог директора овог јавног предузећа неопходно је због остваривања развојне политике и програмском платформом нове градске власти“, образложио је Жарко Васлиљевић, председник Комисије за кадровско-имунитетеска питања и радне односе.
 
 
 

Leave a Comment