Ваљево добилo звучне уређаје за слепе и слабовиде

Почетак » Ваљево добилo звучне уређаје за слепе и слабовиде » Вести » Ваљево добилo звучне уређаје за слепе и слабовиде
Говорни уређаји за слепе и слабовиде данас су монтирани и пуштени у рад и у Ваљеву, на централној градској раскрсници Карађорђеве и ВукаКараџића улице.
Осам говорних уређаја који су данас постављени, део су програма донације “ВИП мобајла”, вредан два милиона динара, у сарадњу са канцеларијом председника Србије и Министаством за рад и социјалну политику.
 
Данашњем пуштању у рад звучних уређаја присуствовали су, поред градоначелника Ваљева Зорана Јаковљевића и председника Скупштине града Горана Лучића и Дејан Маринковић, шеф Народне канцеларије председника Републике,  представница компаније „Вип мобајл“ Маја Хонда, Милан Стошић, председник Савеза слепих Србије и Раденко Савић, менаџер продаје „Пупин Телеком“.
 
Говорни уређаји су произведени и инсталирани од стране фирме „Пупин Телеком“ у оквиру донације компаније „ВИП мобajл“ а пројекат се одвија уз покровитељство Народне канцеларије председника Републике и Министарства за рад и социјалну политику.
 
До сада су постављени  уређаји у Крагујевцу и Нишу, као и у школи за слепу и слабовиду децу „Вељко Рамадановић“ у Земуну за опремање полигона за обуку деце у самосталном кретању, а након  Ваљева, биће постављени у Чачку и Београду. Најављено је да ће са нових 750.000 динара слична акција уследити још у Зрењанину, Панчеву, Шапцу, Бору и Крушевцу.
 
Град Ваљево до сада није имао ни један звучни нити говорни уређај за слепе и слабовиде особе, тако да ће постављање ових уређаја Ваљево уврстити у један од инклузивних градова, а свим особама са инвалидитетом, али и деци и старијим људима омогућити већи степен безбедности приликом кретања у саобраћају.

Leave a Comment