Ваљево дотира запошљавање 55 радника

Почетак » Ваљево дотира запошљавање 55 радника » Вести » Ваљево дотира запошљавање 55 радника

Из буџета Града Ваљева за 2010.годину издвојено је 10 милиона динара за подстицај запошљавања. Према Споразуму о сарадњи са Националном службом за запошљавање у Ваљеву, шест милиона динара усмерено је на ново запошљавање, а четири милиона динара на финансијску подршку приправницима волонтерима.Тим поводом данас су потписани уговори са 31 послодавцем којим ће бити додељен новац за запошљавање 55 лица са евиденције НСЗ. Уговоре су потписали градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор НСЗ –филијале у Ваљеву Драган Стојановић.

На овај начин биће утрошено око пет милиона динара, а остатак средстава биће распоређен у наредном периоду. Градоначелник Ваљева је истакао да су ово мали кораци ка запошљавању наших суграђана, али да се градска власт труди да привуче инвестиције и на тај начин смањи стопу незапослености у граду. У припреми је и локални акциони план за запошљавање, нагласио је градоначелник.
Интересовање послодаваца је велико.Највише заинтересованих послодаваца је из области трговине, производње хране и услужног занатства.
 
 

 

Leave a Comment