Ваљево град домаћин друге етапе међународне бициклистичке трке

Почетак » Ваљево град домаћин друге етапе међународне бициклистичке трке » Вести » Ваљево град домаћин друге етапе међународне бициклистичке трке
Јауфин Собал, такмичар који вози за италијански клуб, пореклом из Белорусије победник је друге етапе међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“, чији је циљ био у Ваљеву. У укупном пласману након друге етапе трке, на којој учествује 120 бициклиста из 12 земаља, најбољи је Италијан Давид Енторосанкуци.
Приликом доделе медаља победницима друге етапе, помоћник градоначелника Ваљева Радивоје Милутиновић честитајући најуспешнијима, оценио је да је ово добра прилика да Ваљево покаже учесницима из иностранства  своје туристичке, али и друге потенцијале, културно и историјско наслеђе. „Поносни смо што имамо прилику да будемо град домаћин једне овакве престижне спортске манифестације која Србију представља у најбољем светлу“, додао је Милутиновић.
Иначе, међународна бициклистичка трка  одржава се шесту годину за редом под слоганом „Туризам и бициклизам заједно“. Значајну финансијску али и сваку другу помоћ у организовању трке ове године пружили су Министарство омладине и спорта и Министарство за економију и регионални развој, градови домаћини етапа, али и Туристичка организација Србије. Трећа етапа трке стартоваће 17. јуна испред хотела „Дивчибаре“ на Дивчибарама. 

Leave a Comment