Ваљево- град у фокусу

Почетак » Ваљево- град у фокусу » Актуелно » Ваљево- град у фокусу

Град Ваљево је добио седам милиона динара за реализацију пројекта „Траговима великана“, у оквиру програма „Градови у фокусу“, Министарства културе и информисања Републике Србије. На конкурсу Министарства подржано је 22  пројекта из исто толико градова и општина у укупном износу од 150 милиона динара.

Ваљево ће у сарадњи са установама културе, унапредити своје капацитете у култури и културну понуду.

Изабрaне локалне самоуправе, међу којима је и наш град, понеће титулу – Град у фокусу, која ће им омогућити да буду препознате као релевантни национални центри развоја културе и на тај начин постану видљивије на културној мапи Републике Србије и Европе.

Програм „Градови у фокусу“ допринеће остварењу циљева Министарства који се односе на успостављање предвидиве и конзистентне културне политике која обухвата савремено стваралаштво, културне индустрије, заштиту и унапређење културног наслеђа, као и унапређење регионалне и међународне сарадње.

Ваљевски пројекта се зове „Траговима великана“, јер ће установе културе реализовати активности на тему великана из ваљевског краја.

Комисија је посебно водила рачуна о квалитету, концепту садржаја и формату представљања, буџету, степену поседовања потребне документације за реализацију инфраструктурних подпројеката, видљивости пројекта и општем плану финансирања.