Ваљево је велико градилиште

Почетак » Ваљево је велико градилиште » Вести » Ваљево је велико градилиште

Радови на Основној школи у Брђанима и обданишту у Градцу теку планираним током. У то је имао прилике да се увери и министар просвете и науке Жарко Обрадовић који је обишао градилишта основне школе у Брђанима и обданишта у Градцу.
 
„После седам година застоја, настављени су радови на Основној школи „Милован Глишић“ у Брђанима, захваљујући помоћи Владе Републике Србије и града Ваљева. Видимо да радови иду добрим током и на нама је да обезбедимо новац за завршетак , јер се ради о једној од највећих месних заједница у Ваљеву“, рекао је министар Обрадовић и похвалио радове на обданишту, који се добро одвијају:
 
„Оно што ме радује је да се овим пројектом решава и питање грејања школе у близини и обданишта. Не могу да будем незадовољан оним што град Ваљево чини, јер град поклања значајну пажњу у развоју образовања која се огледа у различитим  аспектима. Дуго се нија ништа правило и градило. Велики је број објеката који су стари и нису уређени на прави начин, немају одговарајућу опрему и добро је да се гради и улаже, као што то чини Ваљево и Влада Србије. Да бисмо завршили школу требаће нам још 200 милиона динара и користићемо све могућности које су нам на располагању- додатна средства из фонда подршке грађевинској индустрији, министарства, кредите Европске инвестиционе банке. Намеравамо да што пре завршимо ову школу“, рекао је министар.
„Уколико ове године не добијемо додатна средства, град Ваљево је определио око 20 милиона динара и спровешћемо тендер да би физички заокружили започету функционалну целину. За идућу годину нам остаје сала и котларница, опремање и уређење школе. Најважније је да су радови после седам година настављени и обавеза је и овог руководства и неког наредног руковоства да се ова школа заврши у највећој месној заједници. Постојећа школа је направљена пре педесетг година, пројектована је за 600 ђака, а сада има 800, неусловна је, нема кабинетску наставу. Град сваке године издваја велики новац да поправи кровну конструкцију, како би се створили какви-такви услови за рад“, рекао је заменик градоначелника Станко Терзић и захвалио се министру Обрадовићу због значајне подршке.
 
Терзић је подсетио да су на пројектима изградње ангажоване ваљевске фирме и да ће 272 милиона динара остати у Ваљеву: „То је снажан импулс нашој грађевинској индустрији и привреди Ваљева. Наставићемо овако да радимо, јер се Ваљево показало способно да ради те послове“.
 
„Радови напредују планираним током, средства се редовно пребацују извођачима. Ми активирамо и остале пројекте- Дом здравља и Дом војске, за које очекујемо да ће крајем августа бити одлучено хоће ли се финансирати из фонда Подршке грађевинској индустрији. Захваљујем се Влади Србије и ресорним министарствима на подршци, а град Ваљево је увек на време и квалитетно припремао пројекте и користио фондове који су доступни. Не само наше, већ и међународне фондове“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.

Leave a Comment