Ваљево међу рекордерима у брзини издавања грађевинских дозвола

Почетак » Ваљево међу рекордерима у брзини издавања грађевинских дозвола » Актуелно » Ваљево међу рекордерима у брзини издавања грађевинских дозвола

Шабац, Ваљево, Панчево и Ниш, су рекордери у Србији по брзини издавања употребне дозволе кроз систем за електронско издавање дозвола, саопштило је  Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије.

У Ваљеву су укупно издате 104 дозволе, а подносиоци захтева су их добијали у просеку за три дана. Ово је резултат прве анализе која је спроведена од увођења новог система и односи се на период од 1. јануара до 1. новембра ове године.

Употребну дозволу у Србији од ове године је могуће добити само електронским путем. Србија је за две године, највише захваљујући увођењу електронске грађевинске дозволе, скочила за 44 места на Дуинг бизнис листи Светске банке. Издавање употребне дозволе за свега неколико дана је допринело и да вредност грађевинских радова порасте у односу на 2015. У првих пет месеци 2016. године вредност грађевинских радова је већа за 59% у односу на исти прошлогодишњи период.