Ваљево на сајму инвестиција и некретнина

Почетак » Ваљево на сајму инвестиција и некретнина » Вести » Ваљево на сајму инвестиција и некретнина
“Да градимо Србију-прикључи се и ти!“ слоган је овогодишњег међународног сајма инвестиција и некретнина БЕЛРЕ, који је одржан у Београду 29. и 30. октобра, на коме су представљени и потенцијали града Ваљева.
 
Отварајући 7. Међународни сајам инвестиција и некретнина у Београду министар грађевине и урбанизма Велимир Илић изјавио је да ће предлог Закона о изградњи, који предвиђа брже добијање грађевинских дозвола и катастарску легализацију објеката, Влада разматрати већ наредне недеље. Доношењем новог закона требало би да се уклоне све препреке за масовнији долазак инвеститора у нашу земљу.
 
Дводневна манифестација је окупила домаће и стране инвеститоре, градитеље, пројектанте, консултанте и посреднике у промету некретнинама.
 
На сајму су учествовали градови и општине Србије, Национална алијанса за локални економски развој, Агенција за страна улагања и промоцију извоза Србије, Регионална привредна комора италијанске регије Фрули-Венеција Ђулија, 15 италијанских компанија које желе да у Србији пронађу партнере и почну пословање. Поред пријављених инвестиционих фондова и градитеља из Грчке, Аустрије, Словеније и Немачке, Италија је сигурно једна од земаља која је највише заинтересована за инвестиције у Србији, истакао је између осталог директор БЕЛРЕ сајма Милош Рајшић. Он је додао да је међу новим пројектима који су представљени на сајму свакако најупечатљивији стамбено-пословни комплекс Дунавске терасе у Београду, који својим дизајном и концептом у потпуности одговара потребама савременог начина живота. Овај пројекат реализује привредно друштво Арамонт које је главни спонзор овогодишњег сајма БЕЛРЕ.
 
Представљени су и нови пројекти развоја инфраструктуре и индустријских зона, инвестиције у комерцијалне и резиденцијалне некретнине и инвестиције у енергетику.
 
Поред конференцијског програма, у коме су учествовали представници владе, представници страних инвестиционих фондова и домаћих компанија, на сајму су се одвијали и директни сусрети страних инвеститора и домаћих компанија.
 
Град Ваљево је имао свој штанд и промовисао индустријску зону Стефил. Сајам су посетили помоћник градоначелника Селимир Манојловић и члан градског већа Никола Радојичић. Вођени су разговори са потенцијалним италијанским и кинеским инвеститорима, који су позвани да буду гости града.
 
Ови сајмови су изузетно добар начин да се развију пословни односи свих учесника на финансијском тржишту и инвеститора и оних који су заинтересовани за прикупљање капитала ради реализације њихових пројеката. Сајмови су место где се често пронађу извори многих пословних контаката и добар су начин повезивања између пословних људи.
 

Leave a Comment