Ваљево на Словенском економском форуму

Почетак » Ваљево на Словенском економском форуму » Актуелно » Ваљево на Словенском економском форуму

„Интеграције тржишта земаља словенских народа на прагу новог технолошког поретка“  тема је 6. Словенског међународног економског форума који је одржан 20. октобра у Брјанску, у Русији.

Град Ваљево и Колубарски округ, у сарадњи са Мачваским округом представили се на овом форуму. Своје привредне потенцијале и могућности сарадње предузећа из овог дела Србије презентовали су помоћник градоначелника Ваљева Мирослав Пимић, начелник Колубарског округа Горан Миливојевић и Милан Гајић, директор Пољопривредне школе у Ваљеву. Такође, остварени су значајни контакти са представницима Брјанског универзитета и привредницима ове области.

У делегацији Мачванског округа су били начелник Драгослав Милановић, народни посланик Бобан Бирманчевић и привредници из овог Округа.

Форум је организовала Влада региона Брјанск, уз подршку државних, јавних и приватних организација. Домаћин скупа је био губернатор Брјанске области Александар Богомаз, а у оквиру Форума су госте поздравили Сергеј Катирин, председник Привредне коморе Русије, руски министар културе Владимир Медински, Игор Петришенко, амбасадор Белорусије, Максим Шерејкин, директор Агенције за технолошки развој, као и представници државних, јавних и приватних организација, попут Информационе агенције „АК&M“, „Експолајн“, „Сретенски круг“, Трговинска комора, Агенција за технолошки развој, Бизнис инкубатор Брјанске области и други.