Ваљево не отвара канцеларију у Бриселу

Почетак » Ваљево не отвара канцеларију у Бриселу » Вести » Ваљево не отвара канцеларију у Бриселу

Град Ваљево неће отворити канцеларију у Бриселу, нити ће бити финансиран боравак и рад неког службеника из Ваљева у седишту Европске уније. То је сажет одговор градоначелника Ваљева Зорана Јаковљевића на реакције јавности поводом текста у „Вечерњим новостима“, у којем се у последњој реченици помиње да и Ваљево размишља на ту тему.

„Наша основна идеја је да ангажујемо неког ко је већ тамо. Већ смо припремили један пројекат са Ваљевцем Владом Филиповићем, који живи у Бриселу и у прилици је да буде наш лобиста. „Управљање отпадом у руралним подручјима“ финансира фламанска влада, вредност није велика, али је битно ући у епицентар европских фондова. Са г. Филиповићем смо стално у контакту и припремамо следећи пројекат који се такође односи на збрињавање отпада, а његов рад се финансира из реализованих пројеката. Имамо идеју и да Чешка развојна агенција заступа наше интересе у Бриселу јер имамо одличну сарадњу и више пројеката који се преко њих спроводе у нашем граду, или да бесплатно уступе део свог простора нашем човеку у Бриселу“,  истиче градоначелник Јаковљевић.
 
На сличан начин функционише Крагујевац, чији је лобиста смештен у канцеларији Јужноморавског региона Чешке у Бриселу. Осам градова и општина из Србије намеравају да идуће године отворе своје канцеларије у седишту ЕУ.
 

 

Leave a Comment