Ваљево, откриће године по инвестицијама у спортској инфраструктури, објавила „еКапија“

Почетак » Ваљево, откриће године по инвестицијама у спортској инфраструктури, објавила „еКапија“ » Вести » Ваљево, откриће године по инвестицијама у спортској инфраструктури, објавила „еКапија“
У оквиру рубрике „Ретроспектива 2012 „- инвестиције у области спорта које су изазвале највеће интересовање корисника инвестиционог портала „еКапије“ , чак три спортска објекта у Ваљеву су се нашла међу првих десет. На трећем месту је „Омни центар“, на петом месту је будућа хала спортова „Ваљевска арена“, а на десетом месту је хала на Студенту.
 
Инвестициони тим „еКапије“ анализирао је и формирао ранг листу инвестиција и инвестиционих идеја које су изазвале највеће интересовање и читаност корисника у 2012. години. Како објављује овај портал „Ваљевци су успели да се лани, међу топ десет спортских прича, изборе за чак три места, па им заслужено припадају похвале“, преноси „еКапија“, која је због тога, титулу открића године доделила управо Ваљеву.
 
Ево како изгледа листа топ 10 инвестиција у спорту у 2012. години у Србији, коју је јуче објавила „еКапија“, угледни инвестициони портал који објављује пословне вести из Србије и света. У овом систему је велики број корисника из свих сфера живота у Србији. Током јучерашњег дана информације су послали на 15.800 локација:
 
Како ће изгледати чувена „Маракана“, коју би требало да изгради „Nantong Construction Engineering Contracting Co. Ltd“, питали су се љубитељи фудбала, па је прича о београдском стадиону убедљиво прва. Од како је у априлу потписан меморандум са кинеском компанијом, нових информација нема, али се зато у престоници од недавно шушка да се популарна „Ал Дахра“ из Емирата озбиљно заинтересовала за црвено-беле.
 
Шопинг центар „Стадион“ на Вождовцу заузео је друго место. Фудбалско игралиште по УЕФА стандардима, биће смештено на трећем спрату објекта, а моћи ће да прими око 5.000 гледалаца. На овом спрату биће изграђен и велнес центар на око 800 квадрата, и ресторан. Док Београђани бодре омиљене тимове, њихове лепше половине моћи ће да уживају у шопингу, а већ је познато да ће на Вождовцу радње отворити „Lilly“, „Svilanit“, „Zlatarna Celje“, „Takko Fahion“, „Intersport“, „La Borsa“, „Urban Jungle“, „DexyCo“ и многи други. Отварање центра је најављено за март 2013.
 
Ваљевски „Омни-центар“, отворен прошле године, окитио се бронзом. Спортистима и рекреативцима на располагању су две сале, трим стаза, теретана, тениски терен и једина куглана у граду на Колубари. Љубитеље забаве чекају столови за стони фудбал, као и за билијар, а за прославе или пословне догађаје, ту је пространа свечана сала.
 
На четвртом месту најинтересантнијих спортских прича нашао се мултифункционални комплекс у Новој Вароши. Хотел са 4 звездице, спортска хала, олимпијски базен, велнес центар и клизалиште, веома су заинтесеовали читаоце, али како ствари стоје, не и потенцијалне инвеститоре. Туристичко-спортски центар и даље чека улагаче.
 
„Ваљевска арена“ у фотофинишу године, спринтом је стигла до петог места. Радови су почели у децембру, а хала (која ипак неће бити овална, како је првобитно планирано) ће имати 13.000 квадрата и 5.000 места. Прве утакмице на новом паркету можемо очекивати 2015. године.
 
Амбициозни новосадски „Канаринци“, представили су лани пројекат новог стадиона, са два балона за мале спортове, теретаном и отвореним теренима, за који им, како веле, проблем не представља новац, већ – земљиште. Чекају тако у фудбалском клубу „Нови Сад“, како кажу, помоћ градске власти, и верују да би у будућности могли да добију и клупски хотел, амбуланту, клупске гараже и бизнис кулу, базен…
 
Лепе снове сањају Сурчинци, који су на седмом месту листе. Они, са друге стране, имају земљиште, а траже инвеститора. Према идејном решењу које је припремила „Милинковић Kомпани“, на око 10 хектара, чији је власник „Business plus“, могао би да буде саграђен велелепни тениски комплекс, са 38 отворених, једним централним, и осам затворених терена. Лоптица је и даље у ваздуху, а Новак (кога су помињали као потенцијалног улагача) се и даље не изјашњава.
 
Београђани се после двадесет година поново брчкају на затвореном базену Спортско-рекреативног центра „11. април“. Месечна карта за рекреативно пливање, за децу, ђаке, студенте и пензионере кошта 3.000 дин, а за остале 4.500 динара. Дневна карта је 300 динара. Завршетак реконструкције новобеоградског базена заузео је осму позицију.
 
Међу најпопуларније, умешали су се и Лесковчани. На деветом месту је нови хотел на Пашиној чесми, који је раширених руку дочекао прве госте, а надомак њега пуном паром гради се отворен и затворен базен, спортска хала, ресторан изнад већ саграђених трибина новог фудбалског стадиона, а формиране су и бициклистичке и трим-стазе.
 
Листу десет најчитанијих затвара трећа прича из Ваљева. „Инграп Омни“ завршио је мини спортску дворану, која би у будућности требало да постане кошаркашка академија, која ће понети име прослављеног Милоша Теодосића.
 
(еКапија)
 

Leave a Comment