Ваљево покренуло иницијативу за гасификацију

Почетак » Ваљево покренуло иницијативу за гасификацију » Вести » Ваљево покренуло иницијативу за гасификацију
Изградња гасовода на територији Колубарског и Мачванског округа била је тема данашњег састанка, који је организован на иницијативу Града Ваљева. Састанку су присуствовали представници ЈП «Србијагас», на челу са извршним директором за инвестиције Јовицом Будимиром, као и градоначелник и помоћник градоначелника Ваљева Станко Терзић и Селимир Манојловић, директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева Драган Јеремић, начелник Колубарског округа Војислав Јовановић и председници општина Осечина, Љубовија, Љиг и Коцељева.
Иницијатива за гасификацију овог дела Србије је поново покренута након пет година од потписивања Споразума о разумевању ових општина и «Србијагаса». Изградња будућег аутопута «Коридор 11» на овом подручју, као и мере Владе Србије, а везано за изградњу транснационалног гасовода «Јужни ток» кроз Србију отворили су могућности да и наш крај коначно добије гас. Ове капиталне инвестиције омогућавају да се у наредних неколико година спроведе гас до 11 општина Колубарског и Мачванског округа (Ваљево, Уб, Лајковац, Осечина, Мионица, Љиг, Владимирци, Коцељева, Љубовија, Крупањ), као и београдске општине Лазаревац.
Значај гасификације овог подручја је велики, како за развој индустрије, тако и за заштиту животне средине и јефтиније коришћење природних ресурса. Ово је јединствена прилика да цео регион добије гас, који је уз аутопут, једна од стратешких предности за привлачење инвеститора, речено је на данашњем радном састанку.
 

Leave a Comment