Ваљево посетили амбасадори

Почетак » Ваљево посетили амбасадори » Вести » Ваљево посетили амбасадори
У посети Ваљеву данас су били амбасадор Француске Франсоа Гзавије Денио и амбасадор  краљевине Белгије Ален Кундицки. Овом приликом градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић са сарадницима упознао је госте о привредним и туристичким потенцијалима Ваљева и околине као и радом удружења “Вајлд Србија“. У кабинету градоначелник Јаковљевић је разговарао са амбасадорима о много различитих тема. “Показали смо им потенцијале Ваљева у привреди и надам се да смо их заинтересовали за неке будуће инвестиције, а уједно ово је и била добра прилика да представимо и туристичке потенцијале нашег краја“, рекао је градоначелник.
 
Амбасадор Француске франсоа Гзавије Денио је рекао да је боравак у Ваљеву био права прилика да се упозна са привредним потенцијалима и могућностима за улагање у Ваљево. Као доказ добре сарадње показује и сутрашњи почетак изградње француског хипермаркета “Интермарше“ на локацији преко пута Железничке станице.
 
“Велико је задовољство бити у вашем дивном граду по оваквом дивном времену“, рекао је амбасадор краљевине Белгије Ален Кундицки.Он је даље нагласио да амбасадори Европске уније имају иницијативу коју успешно спроводе већ неколико година, а то је посета градовима и општинама у Србији, како би их боље упознали и развили чврсту сарадњу са њима. Амбасадори су већ упознали планине ваљевског краја, али сада , након презентације удружења  “Вајлд Србија“ имају неодољиву жељу да упознају реке, пећине и остале природне лепоте које красе овај крај.
 
Посетили су Гимназију, где су разговарали са директором школе и ђацима који уче француски језик. Отварање одељења на француском језику у Гимназији говори о успешној будућој сарадњи. Обишли су и Модерну галерију, Народни музеј, Муселимов конак и стару чаршију Тешњар.
 
У разговору амбасадори су изразили спремност својих земаља да подрже улазак Србије у Европску унију, и да  дају свој пуни допринос у самом припремном процесу за њен улазак.
 

Leave a Comment