Ваљево се представило на 41. Сајму туризма

Почетак » Ваљево се представило на 41. Сајму туризма » Актуелно » Ваљево се представило на 41. Сајму туризма

На  41. Међународном сајму туризма који се до недеље одржава на београдском Сајму, Ваљево се представља на штанду Туристичке организације Ваљева (ТОВ). На лепо опремљеном и добро позиционираном штанду, бројним посетиоцима Сајма, представљају се природне лепоте Ваљева и околине и туристичка понуда. Осим ТОВ, представљају се и хотели „Дивчибаре“ , „Хеба“ и вила „Пламенац“.

У прва два дана Сајма туризма, ваљевски штанд су обишли бројни посетиоци, а међу њима су били и представници важних институција, амбасада (заменик амбасадора Русије), медији (Јасмина Никитовић-Стојичић, уредница емисије „Знање-имање на РТС-у), Ваљевци који живе у Београду, пословни људи из разних бранши и многи други. Другог дана Сајма, штанд ТОВ је посетио члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић. Са директорком ТОВ Аном Марковић је разменио утиске о овогодишњем наступу Ваљева и разговарао са утицајним представницима разних институција из целе Србије и региона.

„Градско веће града Ваљева, на челу са градоначелником др Слободаном Гвозденовићем, озбиљно размишља и одговорно улаже средства у туризам. Тежиште политике Градског већа у овој години је дестинација Дивчибаре. Урађен је пут до Богдановића брда и највећи број радова на инфраструктури на Дивчибарама, од асфалтирања путева, до изградње водовода и канализације. Град ће уложити и значајна средства у културно-историјски комплекс у Бранковини. Планирамо да урадимо пут, у држини 2 километра да би бројни посетиоци, око хиљаду аутобуса, могло што лакше да дође у Бранковину. Нећемо запоставити ни верски туризам“, рекао је проф. др Мирољуб Ивановић.

Проф. др Мирољуб Ивановић и одборник Скупштине града Ваљева Милош Ковачевић обишли су и штанд успешне ваљевске фирме за производњу намештаја „АНИМО“, где су од власника фирме Славољуба Андрића информисани о досадашњем пословању и плановима ове фирме која се позиционирала као озбиљан произвођач намештаја у Србији и шире. Фирма „Анимо“ је на 56. Међународном сајму намештаја, опреме и унутрашње декорације у новембру 2018. године, награђена „Златним кључем“ у категорији OUTDOOR намештај.

На Београдском сајму, од 21. до 24. фебруара посетиоци ће моћи да погледају понуду 1200 излагача, који су ове године окупљени на Сајму туризма, под слоганом „Лето је ближе него што мислите“.