Ваљево се представило на Сајму инвестиција у Новом Саду

Почетак » Ваљево се представило на Сајму инвестиција у Новом Саду » Вести » Ваљево се представило на Сајму инвестиција у Новом Саду
 
 

Град Ваљево учествовао је на 6. Међународном сајму инвестиција у Новом Саду. Ваљево се први пут представило на овом сајму и то на штанду Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), уз градове и општине Ниш, Лесковац и Стару Пазову.
 
Међународни сајам инвестиција „Инвестекспо“, на којем се током три дана представило 50 градова и општина из Србије, као и десет из Републике Српске, Словачке, Румуније и Хрватске, била је прилика да се страном капиталу препоручимо својим програмима и пројектима.
 
На штанду града Ваљева представљени су привредни потенцијали града, индустријска зона Ваљева, као и пројекат промоције ваљевске привреде који град реализује заједно са НАЛЕД-ом. У оквиру овог пројекта, на београдском аеродорому „Никола Тесла“ ускоро ће бити истакнуте рекламе Ваљева и као пример добре праксе, ваљевске фирме „Агранела“.
 
Tоком  Сајма, на штанду Привредне коморе Србије, заинтересованима су се представили Ваљево и Шабац, у сарадњи са Регионалном привредном комором Ваљева. Одсек за локални економски развој града Ваљева је представио привредну, географску, културну и историјску понуду града.
 
Контакти остварени на овом Сајму обећавају да постоји заинтересованост инвеститора за улагање у наш крај, нарочито на пољу искоришћености енергетских потенцијала и воћарства.
 

 

Leave a Comment