Ваљево се успешно представило на Сајму

Почетак » Ваљево се успешно представило на Сајму » Вести » Ваљево се успешно представило на Сајму
На првом Сајму локалне самоуправе Републике Србије, који су организовали Министарство за државну управу и локалну самоуправу, СКГО и општина Нови Београд  у Хали спортова на Новом Београду, град Ваљево је успешно представио привредне, туристичке, културне потенцијале, као и активности и пројекте које реализују Градске управе.
 
Премијер Мирко Цветковић, заједно са Миланом Марковићем, министром за државну управу и локалну самоуправу, првог сајамског дана након свечаног отварања  приликом обиласка штандова, посетио је штанд града Ваљева и том приликом задржао се у  разговору са градоначелником Зораном Јаковљевићем који га је позвао да посети Ваљево. „Премијеру сам упутио позив да посети наш град, из више разлога, један од њих је и тај што је први премијер из нашег краја. Цела идеја око организовања овог Сајма је добра, ово је први Сајам овог типа, са тенденцијом да ће их бити још и да ће добити следеће године међународни карактер“, оценио је градоначелник Јаковљевић у изјави медијима. „Ово је прилика да локалне самоуправе размене искуства и примене неке добре идеје у пракси. У исто време ово је добра прилика да се потенцијални донатори упознају са потенцијалима градова и општина“, рекао је градоначелник.
 
Другог сајамског дана представницима локалних самоуправа, банака, домаћим и страним донаторима и медијима, у конференцијској сали, одржана је презентација града Ваљева, развојних пројеката, стратегије и визија града, нове услуге из области социјалне заштите, као и систем наплате пореза.
 
„На нашем штанду је било заиста доста посетилаца, између осталих и представници GTZ-a, USAID-a, МЕГА програма, Швајцарске агенција за развој и сарадњу, Сталне конференција градова и општина, представници банака, колеге из других локалних самоуправа и многи други и сви су били задовољни нашом презентацијом. Остварили смо и бројне контакте, разменили промо-материјале“, рекла је овом приликом Светлана Марковић, шеф Одсека за информисање и протокол Градске управе Ваљево. „Ми смо на нашем штанду презентујући град спојили модерно и традиционално, јер то и јесте обележје нашег краја, а по свим показатељима то је привукло пажњу многих, јер сви само имају речи хвале за наш штанд“.
 
Иначе, на Сајму локалне самоуправе у Београду своје штандове  имало је више од 80 градова и општина из целе Србије. Овом приликом одржане су у конференцијској сали,  осим презентација појединих градова и општина, донатора и њихових програма,  и бројне панел дискусије о темама: енергетска ефикасност, примена Закона о планирању и изградњи, најбоље ИКТ праксе у локалним самоуправама, Мајкрософт решења у локалним самоуправама, финансирање локалних самоуправа…   

Leave a Comment