Ваљево у Шареници РТС-а

Почетак » Ваљево у Шареници РТС-а » Актуелно » Ваљево у Шареници РТС-а

Протеклог викенда, у суботу и недељу, на 1. програму РТС-а емитоване су две емисије популарне Шаренице, које су снимљене у Ваљеву, на две локације – на Тргу Живојина Мишића и на Марковој столици. Ваљево се представило на најлепши могући начин у слици, речи и музици.

Гости Ане Бабић и Слободана Шаренца су били градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, председник Скупштине града Милорад Илић, Ана Марковић, директорка Туристичке организације Ваљева, Велибор Видић из Историјског архива „Ваљево“, др Небојша Стојаковић, хирург ваљевске болнице, др Давор Живковић, гинеколог Опште болнице у Ваљеву који је говорио у име Удружења „Роди се на лепом месту“, директор Центра за културу Ваљева Немања Расулић, Љиљана Степановић,из Планинарског друштва „Повлен“, Никола Петровић и Виолета Павловић из Спортског друштва „Варатонац“, Маринко Лугоња из Удружења за неговање културе и традиције ваљевског краја, Милан Гајић, директор Пољопривредне школе са домом ученика из Ваљева, Славан Батоћанин, краљ дуван чварака, последња мис Југославије Ана Шаргић, Милан и Мирјана Јовановић из Удружења „Доњи Таор“, сликар Радован Трнавац Мића.

Представљене су Бранковина, манастир Лелић, река Градац, етно домаћинство Лелић, Спортски центар и Истраживачка станица „Петница“ о којој је говорио програмски директор Никола Божић, Друштво истраживача „Владимир Мандић Манда“ које је представио председник Богдан Радић,  Биљана Лукић и Драгица Степановић из Удружења жена „Ставе“, Михајло Бирчанин из Еколошког друштва „Медведник“, воденичар Драган Живановић, директор Ваљевске гимназије Предраг Јевтић и ученица ове школе и победница државног такмичења у рецитовању Доротеа Вуковић, Андрија Марјановић из Удружења грађана „Дивчибаре“ и организатор фестивала ММФ, Славко Маринковић из винарије „Јелић“, Марија Ђурић, кустос Модерне галерије, Весељко Белушевић из Центра за културу је најавио 33. Тешњарске вечери, секретар Спортског савеза Ваљева Радомир Симић је причао о ваљевском спорту.

У музичком делу програма наступили су Камерни хор „Емануил“, Нада Топчагић, Игор Старовић, Дуле Лушин, челисткиња Јела Михаиловић, Јован Маљоковић бенд, певачи Ђорђе Чавић, Јасна Ђокић, Маја Ралић и Марко Лукић из „Мадам“ бенда, балерине плесног Студија М, рок група „Механички балет“, КУД „Градац“ и „Абрашевић“.

Својеврсни водич кроз историју и културу Ваљева био је академик Матија Бећковић, који је рецитовао своје стихове и причао о Ваљеву своје младости, као и популарна глумица Нела Михаиловић, која је евоцирала успомене на град у коме је одрасла и из кога је кренула пут великих глумачких остварења.