Ваљевски полумаратон други по реду

Почетак » Ваљевски полумаратон други по реду » Актуелно » Ваљевски полумаратон други по реду

Ваљевски полумаратон други по реду , заказан je за суботу 8.јуна са почетком у 18 часова у организацији Спортског удружења “Варатонац”,

Према речима организатора за сада је пријављено 500 такмичара што је за 100 више него прошле године. Биће организована полумаратонска трка од 21 киломатар и трка задовољства од 10 километара. Обе трке почињу и завршавају се на Градском тргу, а почетак је у 18 часова. Поред две главне трке, такмичиће се и деца предшколског узраста у трци на 500 метара која почиње након самог старта полумаратона .

“Поносни смо на чињеницу да је велики број такмичара из других градова Србије , али и из иностранства тако да у суботу очекујемо велики атлетски догађај, највећи у овом делу Србије где ће поред такмичара бити још толико публике , наших Ваљеваца који ће да подрже трку. Сам центар догађаја је на Градском тргу где ће бити старт и циљ трке. Планирали смо и неке додатне активности  хуманитарног карактера, укључени смо у акцију „Чеп за хендикеп“. Поред тога као и прошле године наш полумаратон прикључиће се организацији „Живи здраво“ која прикупља новац за оне којима је та помоћ потребна“, нагласила је Виолета Павловић, члан организационог одбора полумаратона.

О самој траси полумаратона Никола Петровић, члан организационог одбора истакао је следеће:

„ Ми смо наше трке конципирали да пролазе кроз најбитније делове града тако да тркачи који нису из Ваљева могу  упознати све оне знаменитости које наш град нуди. Траса делом иде клисуром реке Градац где ће тркачи моћи да уживају у погледу на реку која је понос Ваљева. Други део трасе пролази кроз стари део града – Тешњар. У време одржавања Ваљевског полумаратона у период од 17:30 до 21:30 часова саобраћај ће бити привремено затворен у следећим улицама:

  • Карађорђева (од Вука Караџића до Узун Миркове улице)
  • Узун Миркова (од Карађорђеве до Булевара палих ратника)
  • Булевара палих ратника (од железничке станице до Мирка Обрадовића)
  • Мирка Обрадовића (од Булевара палих ратника до Синђелићеве)
  • Синђелићева (од Мирка Обрадовића до Кнез Михаилове улице)
  • Кнез Михаилова улица (од Бирчанинове до кружног тока на Градцу)
  • Улица Прве бразде (од кружног тока на Градцу до скретања на “плоче”)
  • Бирчанинова (Тешњар целом дужином)
  • Вука Караџића (од краја Тешњара до Карађорђеве улице)

Никола Новаковић, председник удружења „Варатонац“ сматра да оваква организација није могућа без великог ентузијазма где сви чланови који су  у тој организацији су и тркачи полумаратона и маратона. Поред службених лица која ће помоћи да се овај догађај одржи значајну улогу имају волонтери, којих ће ове године бити око 100 на улицама града, док их је прошле године било за десетак мање. На полумаратону ћемо промовисати хуманост која је звезда водиља, а дајемо на значају хуманитарној акцији „Трчи ,живи здраво“. Познати глумац Зоран Ћосић у акцији „Књига на дар“ је прошле године скупио 400 наслова књига .

Велику захвалност дугујемо Граду Ваљеву, др Слободану Гвозденовићу пре свега, који је препознао значај ове манифестације и помогао нам да исту реализујемо, али и многим другим људима који су нам били пријатељи и партнери трке, без којих заиста не би могли да организујемо на овако завидном нивоу”,закључио је Новаковић.

Ове године најављени су такмичари из Хрватске,Босне и Херцеговине, Црне Горе  и екипа из Француске. На овогодишњем Ваљевском полумаратону учествоваће  Иван Мишкељин, вишеструки првак Србије у маратону.

Организатори истичу да овај догађај није само промоција трчања и спорта, већ и промоција Града Ваљева.