Ваљевски рвачи освојили 4 медаље у Приевидзу

Почетак » Ваљевски рвачи освојили 4 медаље у Приевидзу » Вести » Ваљевски рвачи освојили 4 медаље у Приевидзу
Са међународног рвачког турнира који је од 14. до 16. септембра одржан у словачком граду Приевидзе рвачи ваљевског клуба „Младост“ вратили су се са 4 освојене медаље.
 
Марко Јовановић, репрезентативац Србије је освојио златну медаљеу и проглашен је за најбољег страног играча на турниру. Милан Марковић и Данило Костић су освојили сребрну медаљу, а Страхиња Петронијевић бронзану.
 
„Наши такмичари отпутовали су у Приевидзе на позив тамошњег рвачког клуба тако да су током дводневног такмичења имали прилику да одмере снагу са 130 рвача из Бугарске, Мађарске, Словачке и Чешке“, рекао је Владимир Николић, члан Градског већа који је предводио ову екипу у име града Ваљева.
 
Према његовим речима Ваљевци су остварили запажен резултат, јер су на овом турниру освојили златну, две сребрне и једну бронзану медаљу, а Марко Јовановић проглашен је за најбољег страног рвача турнира.
„Следеће године рвачки клуб „Младост“ биће домаћин оваквог турнира а договорена је и спортско – техничка сарадња два клуба. Такође, са руководством града Приевидзе договорено је да се организује такмичење два града на коме би наступили спортисти и из свих других спортова“, рекао је Николић.
 
Он је потврдио и да су у току интензивне припреме за одолазак 20 – ак ваљевских привредника који би, у оквиру проширења партнества два града, требало да почетком октобра отпутују у Приевидзе и тамо представе свој рад.
 
Двојица ваљевских рвача – Марко Јовановић и Милан Марковић путују у суботу у Мађарску на Светско првенство у рвању на песку.
 

Leave a Comment