Ваљевски уметници се представили у Марибору

Почетак » Ваљевски уметници се представили у Марибору » Вести » Ваљевски уметници се представили у Марибору
 
На позив Марибора, престонице европске културе 2012. године, у овом граду је прошлог викенда боравила делегација Ваљева. Ваљевски уметници су се представили својим домаћинима наступима бенда „Варљив обрт“ и радовима Фото клуба Ваљево.
 
Фото клуб Ваљево, који је изложио најуспешније фотографије својих чланова, представљао је фотограф Драган Ђурђевић. У оквиру програма на отвореној сцени „Жупанов одер пријатељства“, о Ваљеву је казивала глумица и водитељка Маја Лукић и Весељко Белушевић из Центра за културу Ваљева. На овој сцени, у непосредној близини старе лозе која је у Гинисовој књизи уписана као најстарија са преко 400 година, од априла до септембра наступају посебни гости мариборског Жупана.
 
Бенд „Варљиви обрт“ који чине Лазар Аврамовић, Мидораг Маљоковић, Дамњан Андрић, Зоран Аћимовић и Неда Чубрић одржали су концерт на овој сцени. Наступ Ваљеваца је одушевио све присутне, тако да је наш бенд свирао на бис.
 
Делегацију Ваљева предводио је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић који се овом приликом сусрео са највишим представницима Марибора и организаторима културног живота у овом словеначком граду, који је током 2012. године домаћин бројних дешавања из културе и уметности, у склопу програма „Европски град културе 2012. године“.
 
Бројни разговори са домаћинима из света политике, привреде, културе, али и грађанима Марибора, показали су да у овом словеначком граду постоји велико интересовање за Ваљево и жеља за сарадњом на свим пољима.
 
Ваљевска делегација је у Марибор отпутовала на позив домаћина, који је сносио све трошкове тродневног боравка Ваљеваца у Словенији.
 
 

Leave a Comment