Ваљеву још једна донација Аеродрома „Никола Тесла“

Почетак » Ваљеву још једна донација Аеродрома „Никола Тесла“ » Вести » Ваљеву још једна донација Аеродрома „Никола Тесла“
Управни одбор београдског ЈП Аеродром „Никола Тесла“ определио је још једну донацију за град Ваљево-дванаест нових рачунара за школе, установе, удружења и појединце.
 
По два рачунара добиле су Основне школе „Десанка Максимовић“ из Ваљева и „Драгољуб Илић“ из Драчића, а по један рачунар додељен је Међуопштинском историјском архиву Ваљево, Удружењу церебралне парализе, Удружењу „Наши снови“, Центру за културу Ваљево, Основним школама „Здравко Јовановић“ у Поћути и „Прота Матеја Ненадовић“ у Бранковини, као и ученицима Слађани Павловић из Бранковине и Лазару Симићу из села Миличиница, слабовидом дечаку који похађа Правно биротехничку школу у Београду.
 
„Морамо да се захвалимо Аеродрому „Никола Тесла“ Београд, његовом Управном одбору, на још једној донацији коју су определли за Ваљево, а ми смо имали један незахвалан задатак да у овим тешким временима одлучимо коме ће рачунари припасти, јер су заиста многима потребни“, оценио је овом приликом Александар Ранковић, члан Градског већа.
 
„Аеродром „Никола Тесла“, као једно пре свега друштвено одговорно предузеће, препознао је потребу образовних институција да се модернизују, да добију мало боље опремљене информатичке кабинете, а овог пута и да неки ученици добију боље услове за њихово образовање. Од 250 рачунара, 31 је додељен Ваљеву, а остали другим градовима у Србији“, рекла је Катарина Бјелановић, ПР Аеродрома „Никола Тесла“ Београд и најавила наставак ове хуманитарне акције.
Члан Управног одбора, Ваљевац Небојша Андрић, овом приликом је нагласио да је донација још једном стигла у праве руке. „ И убудуће, док буде трајала ова акција, иако наилазим на негодовање мојих колега пошто највише рачунара иде у Ваљево, прву следећу прилику ћу поново искористити да Ваљеву донирамо још рачунара“, рекао је Андрић и истакао да је у овом тренутку једино важно да рачунаре добију људи којима су они најпотребнији, нагласивши да је то највећи бенефит свих нас.

Leave a Comment