Ваљеву новац за мере популационе политике

Почетак » Ваљеву новац за мере популационе политике » Актуелно » Ваљеву новац за мере популационе политике

За мере популационе политике Република Србија је издвојила 500 милиона динара, а међу шездесет једном локалном самоуправом је и Ваљево, које ће добити 3.095.188,00 динара. У име градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића потписивању уговора, јуче у Београду, присуствовао је помоћник градоначелника Никола Радојичић. Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић потписала је уговоре о додели средстава и истакла да је издвојена сума четири пута већа у односу на прошлу годину.

Уз учешће Ваљева од 848.812,00 динара, у укупном износу од 3.944.000,00 динара спровешће се мере очувања и унапређења репродуктивног здравља и активирање локалне самоуправе. Активирање локалне самоуправе подразумева промовисање међу послодавцима постојећих законских решења и могућности које закон пружа, за шта ће се издвојити 1.390.000,00 динара.

За очување и унапређење репродуктивног здравља биће издвојено 2.554.000,00 динара. У оквиру тога биће израђен едукативни материјал намењен ученицима основних и средњих школа с циљем очувања њиховог репродуктивног здравља и промовисања здравих стилова живота, финансиране активности саветовалишта за заштиту репродуктивног здравља младих у оквиру Дома здравља и издавање едукативног материјала са садржајима који покривају теме из популационе политике.

Фото: ТАНЈУГ