Ваљеву специјална награда за ТИС

Почетак » Ваљеву специјална награда за ТИС » Вести » Ваљеву специјална награда за ТИС

На свечаности поводом завршетка Програма становања и трајне интеграције избеглица (СИРП), који организује канцеларија УН – Хабитата у Београду, одржаној у петак 17. октобра у Београду, град Ваљево је добио специјалну награду „За пионирски рад и сарадњу у оквиру локалне администрације и увођење иновативних алата за управљање територијом“. Реч је о активностима које је су предузете на интеграцији и усаглашавању општинских база података. Подсетимо, почетком 2007.године пилот пројекат Територијално информационих система (ТИС) дефинисан је и формулисан у пројектни документ: ТИС за подршку управљању општинским земљиштем у општини Ваљево. ТИС пружа интегралне информације различитим корисницима о специфичним темама везаним за општинско земљиште, омогућава брзе комплексне просторне анализе са разумљивим приказима за различите кориснике путем: интерактивних мапа, текстуалних и нумеричких извештаја, различитих дијаграма и графикона.

На свечаности у палати Италија у Београду, након обраћања Његове Екселенције Алесандра Мероле, амбасадора Републике Италије у Србији и директора Данијела Бјуа, директора Одељења за сарадњу УН – ХАБИТАТ-а, презентована су достигнућа СИРП програма током његовог спровођења у периоду од 2005. до 2008.године.

Поред презентације књиге и филма о СИРП-у, одржан је  и последњи састанак Управног одбора, обраћањем председавајућег, Оливера Дулића, министра животне средине и просторног планирања Републике Србије. У раду последње седнице УО учествовао је и градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.

Leave a Comment