Вандализам у Кнез Милошевој улици

Почетак » Вандализам у Кнез Милошевој улици » Вести » Вандализам у Кнез Милошевој улици

 

Након вандализма у Кнез Милошевој улици, када су прошле  ноћи  за сада непознати хулигани превртали жардињере, кидали зеленило и просипали земљу, радници ЈКП “Видрак” су током преподнева санирали штету и вратили градско зеленило у првобитно стање. Полицији су предати снимци које је забележило 16 камера, које трговачку БИД зону снимају 24 часа, тако да се очекује да починиоци брзо буду идентификовани.
 

18 жардињера са тујама и цвећем у централном градском шеталишту, од фонтане код сата до хотела “Гранд” нашло се на мети хулигана. Извршни директор трговачке БИД зоне Милан Ђурђевић каже да је преврнуто 17 бетонских жардињера. “ Из њих су почупане украсне тује, земља просута по улици, а неке од биљака убачене су у  фонтану код сата. Нема ни два месеца како смо посадили ново зеленило. Нажалост, ни видео-надзор није гаранција да се вандализам неће поновити”, рекао је Ђурђевић.
 
“Вредност једног стабле тује је 2.200 динара и уз трошкове  скупих жардињера, земљe и цвећа, као и уз додатно ангажовање људи и механизације, процењујемо да је причињена штета у вредности од 70.000 динара”, рекао је Слободан Павловић, директор ЈКП “Видрак”.  

 

Leave a Comment