Ватерполисти клуба „Ваљево Горење“, уз подршку Града, крећу у регионално и национално такмичење

Почетак » Ватерполисти клуба „Ваљево Горење“, уз подршку Града, крећу у регионално и национално такмичење » Актуелно » Ватерполисти клуба „Ваљево Горење“, уз подршку Града, крећу у регионално и национално такмичење
IMG-4cc30ab85b01f144b56bad7b95e2caad-VIMG-5fedb2243162a4e8138a33d50ce2829d-VIMG-7f06ae66d765969858d8ec0640de4a8c-VIMG-43c7d37291d28b3e57412fa6bc1314ad-VIMG-61e1ee09a7deef127e002e2df1649525-VIMG-74e5a9f54d62044c36152226cc64a995-V

Tакмичењe у Регионалној ватерполо лиги А2 за сезону 2018/2019. године за Ватерполо клуб „Ваљево Горење“ стартује овог викенда, гостовањем у Шибенику и утакмицом са „Соларисом“ у суботу, најављено је на данас одржаној конференцији за медије овог клуба. Од ове године је ангажован Игор Милановић као шеф Стручног штаба, који је годинама уназад био спортски директор ваљевског клуба. Милановић је најбољи ватерполиста свих времена и успешан тренер клубова „Партизан“, италијанског „Про Реко“ и турског „Галатасараја“ и његов квалитет и препознатљивост ће сигурно бити од великог значаја за унапређење ватерпола у Ваљеву и позиционирање нашег града на спортској мапи не само у Србији, већ и шире.

У складу са амбицијама и успесима ВК „Ваљево Горење“, који из године у годину бележи све боље резултате, град Ваљево је обезбедио још боље услове за тренинге и такмичења ВК „Ваљево Горење“ у Регионалној и Супер лиги Србији, која ће се касније играти.

„Један од разлога, уз ангажовање спонзора и планирање значајно већих средстава која Градско веће и Скупштина града Ваљева, на предлог Комисије за спорт, треба да усвоји је и долазак прослављеног играча и тренера Игора Милановића у Ваљево. Његове референце су изузетан магнет за младу популацију. С обзиром на чињеницу да клуб располаже са седам тренера, то би била изванредна академија да науче технику, тактику и вештине кретања деце са лоптом кроз водену површину. Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је веома аргументовано стао иза овог предлога и ми ћемо уложити максималне напоре да помогнемо развој овог клуба“, рекао је проф. др Мирољуб Ивановић, члан Градског већа.

Игор Милановић, тренер првог тима и шеф Стручног штаба ВК „Ваљево Горење“ је нагласио да је срећан што је у Ваљеву сада и професионално ангажован, јер је учествовао у спортском делу клуба од почетка.

„Сећам се године, када сам после три титуле са италијанским прволигашем, водио клуб из Ваљева у Другој лиги. То су били тренуци велике среће за мене. Прво, да будем део једног здравог колектива који се формира, а онда да будем и део једног почетног успеха. Дошао је тренутак и да се професионално ангажујем у ВК „Ваљево Горење“ и заиста се захваљујем на ангажовању Управи клуба и Граду који је препознао клуб и моју маленкост, као колектив и дисциплинованог радника. Амбиција ове године није да освајамо титуле, већ да будемо чвршћи противник свим екипама у региону и у Србији. Моју главну активност усмерићу на усавршавање и креирање једног система рада, који сам већ имао прилике више пута да оформим, како у ВК „Партизан“, у Италији, тако и у Турској. Мислим да ми је мој професионално најлепши део, баш тај рад са млађим категоријама и рад са тренерима. Видим велики простор, с обзиром на квалитет услова које нам је Град обезбедио. Са балоном у Петници обезбеђени су нам врхунски услови и нећемо тражити алиби у односу на постизање квалитета. Требаће нам две, три године да добијемо можда и најбољу школу у Србији“, истакао је Милановић.

Он се осврнуо и на квалитет екипе која је управо у фази припрема за предстојећа такмичења: „Ове године што се тиче сениора, екипа је састављена од пар играча из Београда, голмана из Врњачке Бање, резервног голмана из Аустралије, а добићемо појачања из Ирана на позицији бека и репрезентативца Јапана, на позицији вањског играча. Надам се да ћемо достојно репрезентовати град и државу Србију кроз квалитетне утакмице које ћемо одиграти. Позивам све љубитеље спорта и ватерпола да нас подрже на утакмицама које ћемо играти у Ваљеву. Концепција ове године, први пут у младој историји овог клуба, да базу направимо у Ваљеву, тако да ћу и ја проводити овде већи део свог времена. Играчи су смештени у Ваљеву и у односу на већ месец и по дана које спроводимо у оквиру припрема за сезону, задовољан сам ангажовањем играча и постиже се атмосфера која је неопходна да би се остварио резултат који може бити и изненађење“, закључио је Игор Милановић, тренер ВК „Ваљево Горење“.

Василије Стаменић, први голман и Лука Ђорђевић, играч ВК „Ваљево Горење“ задовољни су условима и досадашњим радом у клубу, а нарочито радом са прослављеним ватерполистом и трофејним тренером Игором Милановићем.

„Систем такмичења у Регионалној А2 ватерполо лиги је ове године промењен и он је тежи него што је био у претходним сезонама. Игра се једнокружни бод систем, касније разигравање у две групе са по шест тимова. Наставља се са одигравањем Супер лиге Србије, која се такође игра по измењеном систему“, рекао је Сретен Ђорђевић, потпредседник ВК „Ваљево Горење“, наглашавајући да уз врхунског тренера, спој добрих играча који су доведени са стране и одличну омладинску школу, као и уз добре услове за тренинге у Ваљеву, наш град може постати препознатљив у ватерполу, најтрофејнијем спорту у Србији.