Ватерполо клуб ,,Capital“ из Вашингтона на пријему код градоначелника Ваљева

Почетак » Ватерполо клуб ,,Capital“ из Вашингтона на пријему код градоначелника Ваљева » Актуелно » Ватерполо клуб ,,Capital“ из Вашингтона на пријему код градоначелника Ваљева
_DSC0008_DSC0019_DSC0021_DSC0066_DSC0082_DSC0062_DSC0058

У Ваљеву се од 27.  до 29. јуна 2017. године одржава Интернационални ватерполо турнир ,,Ваљево Србија 2017“  у организацији Ватерполо клуба ,,Ваљево Горење“ који се пласирао у Супер лигу и тренутно је петопласирани у Србији у овом спорту. Овај турнир се одржава по трећи пут у нашем граду. Ове године се такмиче ватерполисти 99. годиште и млађи, а поред клуба домаћина, учествују српски ватерполо клубови: Шабац, Бања Лука, Војводина – Нови Сад, као и Ватерполо клуб Capital из Вашингтона.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је данас уприличио дочек за учеснике овог турнира у Градској кући,  где је свима, а посебно гостима из Америке, пожелео добродошлицу и пуно успеха у даљем такмичењу.

Гостима из Америке се обратио и председник ВК ,,Ваљево Горење“ др Зоран Јокић, представио клуб на чијем је челу и позвао их да  учествују на турниру и следеће године.

,,Дошли сте у град Ваљево чије је име укорењено у неколико легенди, а једна од њих, коју сам ја изабрао за данас, каже да је ово град ваљаних људи, људи овореног ума, срца и душе. Надам да сте ових дана у Истраживачкој станици ,,Петница“ и у граду видели какав смо ми народ.“

Др Јокић се посебно захвалио градоначелнику Гвозденовићу и Граду на подршци коју пружају овом ваљевском клубу свих ових година као и свим људима који су учествовали у организацији и реализацији овогодишњег турнира.

Гости из Вашингтона су изразили велику захвалност градоначелнику Ваљева и организатору турнира што су им указали част пријемом и што су им омогућили да упознају Србију и Ваљево.

Са ватерполистима из Вашингтона дошли су и њихови родитељи који такође учествују у програмима разгледања нашег града.