Веће дало сагласност на програме рада установа

Почетак » Веће дало сагласност на програме рада установа » Вести » Веће дало сагласност на програме рада установа
Градоначелник града Ваљева Станко Терзић говорио је на данашњој седници о реализацији прошлогодишњег буџета и планираним инвестицијама за ову годину. „Најзначајније је то што смо остварили висок проценат реализације буџета од чак 99,7%. Не знам да ли неко у Србији има такав резултат, а посебно је значајан јер је остварен у години када смо се суочавали са поплавама“, рекао је градоначелник. Он је најавио наставак радова на Геронтолошком центру у овој години за који је из републичког буџета опредељено 100 милиона динара, а град ће издвојити средства за пројекат партерног уређења. Градоначелник је најавио наставак радова на школи у Брђанима током марта месеца, као и то да ће у априлу или мају бити завршени радови на водоводној мрежи од Лукавца до Диваца. У току је припрема тендера за реконструкцију Карађорђеве улице од Војводе Мишића до Јадра. На данашњој седници, градоначелник је најавио и наставак радова на брани и акумулацији Ровни. За ову инвестицију из републичког буџета је опредељено 450 милиона динара.
 
Чланови Градског већа на данашњој седници утврдили су предлоге решења о давању сагласности на програме рада у 2015. години неколико установа и то: Народног музеја, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Модерне галерије, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Центра за културу, Међуопштинског историјског архива и Установе за физичку културу „Валис“. Народни музеј своје програмске активности ће реализовати средствима обезбеђеним из буџета града Ваљева у износу од 21,4 милион динара, из буџета општине Осечина 1,8 милион динара, из републичког буџета 1,4 милион динара и из сопствених средстава планираним у износу од 9,7 милион динара. Матична библиотека ће своје програме у 2015. години реализовати средствима градског буџета у износу од 20,8 милиона динара и из сопствених прихода планираним у износу од 843.000 динара. За Модерну галерију из градског буџета је опредељено у 2015. години 4,3 милиона динара, а за Интернационални уметнички студио „Радован Трнавац Мића“ 4 милиона динара. Центар за културу ће своје програме у 2015. години реализовати средствима градског буџета у износу од 30 милиона динара, средствима донатора у износу од 3 милиона динара и из сопствених средстава у износу од 11,4 милиона динара.Историјски архив ће програме у 2015. години реализовати средствима у укупном износу од 14,1 милион динара из градског буџета и из сопствених прихода 1,7 милион динара, док ће Установа за физичку културу „Валис“ своје програме у 2015. години реализавати средствима буџета у укупном износу 24,9 милиона динара и из сопствених средстава планираним у износу од 21,2 милион динара. 
Градско веће данас је утврдило и предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Ваљева у 2015. години за који је предвиђено 40 милиона динара.
 
 
 

Leave a Comment