Веће о програмима рада установа културе

Почетак » Веће о програмима рада установа културе » Вести » Веће о програмима рада установа културе

Програми градских установа нашли су се на дневном реду данашње седнице Градског већа. Најпре је члановима Градског већа, програм пословања у 2012. години представила директорка Центра за социјални рад „Колубара“ Зорка Јеремић, која је рекла да се ове године планира отварање нових услуга.

„Циљ нам је удовољимо потребама наших корисника, па ћемо тако ове године, уз подршку локалне самоуправе отворити Сигурну кућу, као и услугу ургентног збрињавања старих лица. За крај године планирамо увођење услуге „Кућа на пола пута“- дневни боравак за децу са поремећајима у понашању“, рекла је Зорка Јеремић.
 
Заменик градоначелника Станко Терзић је рекао да је улога Центра за социјални рад „Колубара“ постала све значајнија : „Досадашња сарадња са овом установом је била одлична, а то се нарочито показало у овој ванредној ситуацији када смо неколико наших суграђана евакуисали и сместили у одговарајуће домове, обезбедили им помоћ. Преко 80 пакета животних намирница су подељени у овом периоду и они су дељени на основу критеријума, које је урадио Центар“, рекао је заменик градоначелника.
 
Програм Центра за културу Ваљева представила је директорка Катарина Маринковић, која је најавила бројне музичке, драмске, филмске и програме везане за визуелну културу, као и креативно-образовне програме и радионице, књижевне и трибинске проргаме.
 
Народни музеј, Модерна галерија , Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“, Међуопштински историјски архив, Завод за заштиту споменика културе, Интернационални уметнички студио „Радован Трнавац Мића“, Установе за физичку културу „Валис“ и КУД „Абрашевић“ су такође најавили бројне програме и активности током ове године.
 
Милка Ерић Васиљевић, чланица Градског већа је рекла да је задовољна радом установа културе у граду. “ С обзиром на то са колико новца се располагало прошле године, град је на постојећем нивоу одржао функционисање установа културе. Велики допринос су дали директори ових установа, који су уз расположиве ресурсе организовали доста квалитетних дешавања у граду и програма за потребе градских манифестација“, рекла је Милка Ерић Васиљевић.
 
Чланови Градског већа су данас прихватили предлог закључка о прихватању извештаја о остваривању програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Ваљева у 2011. години. Са нешто мање од 50 милиона динара финансирани су пројекти контроле квалитета ваздуха у граду – 646.716 динара, грађевински радови за просторије Центра за рециклажу Завода за јавно здравље – 1.500.000 динара, активности у Заштићеном природном добру „Клисура реке Градац“ – 499.963 динара, усклађивање Локалног плана управљања отпадом са законском регулативом – 826.000 динара, изградња система за експлоатацију и коришћење геотермалних вода за потребе ЗЦ Ваљево – 1.500.000 динара, радови на канализационој мрежи у Горићу – 3.999.824 динара, израда пројектне документације и почетак радова на Трансфер станици – 3.345.834 динара и наставак радова на топлификацији града – 36.972.778 динара.
 
 
 

 

 

Leave a Comment