Веће прихватило програме пословања јавних предузећа

Почетак » Веће прихватило програме пословања јавних предузећа » Вести » Веће прихватило програме пословања јавних предузећа
Чланови Градског већа прихватили су на данашњој седници програме пословања јавних предузећа: Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева,  Водовод, Полет, Видрак, Јавног предуезћа за коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо-Ровни „Колубара“, Туристичке организације Ваљево, Дирекције за пољопривреду и робне резерве и Центра за социјални рад.
 
Најављујући најзначајнија инвестициона улагања у овој години, Драган Јеремић, в.д. директора Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште путеве и изградњу Ваљева између осталог је рекао: „Главни проблем је лоше стање градских улица, ту бих издвојио Улицу Јакова Ненадовића која је приоритет за ову годину и која мора комплетно да се реновира. Ту су и Попарски пут, Улица Марка Краљевића, Милована Глишића, као и Душанова, али ове године морамо да завршимо Улицу Јакова Ненадовића, да решимо један део Улице Милована Глишића и Попарски пут. Уз то ћемо асфалтирати и неколико мањих улица у овој години, тамо где су решени имовинско-правни односи“, рекао је Драган Јеремић, в.д. директора Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште путеве и изградњу Ваљева. „Што се тиче села и приградских насеља, најгора ситуација је у Миличиници и Буковици и то ће нам бити приоритет-да се центри села асфалтирају“, оценио је Јеремић. Он је додао и то да су велика оштећења на улицама и путевима и да ће Дирекција покушати да током ове године уради што више. Такође, Јеремић је нагласио да ће убудуће Дирекција синхронизовано радити заједно са ЈКП „Водовод“ тј.када се буде радила реконструкција улица и путева, најпре ће Водовод мењати цеви, а потом ће Дирекција асфалтирати коловоз. Говорећи о најзначајнијим инвестиционим улагањима у овој години, Јеремић је нагласио да је највећа инвестиција- изградња Хале спортова за коју је из градског буџета издвојено 90 милиона динара, а од Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе се очекује  50 милиона у овој години, а у 2014.још 100 милиона динара. „Уз 100 милиона динара из градског буџета, ми ћемо крајем 2014. године моћи да укровимо објекат Хале спортова што представља велики помак што се тиче овог капиталног објекта. Осим тога, планирали смо и 10 милиона динара за улагање у објекте од друштвеног значаја у овој години као што је амбуланта у Миличиници“, рекао је између осталог Јеремић.
 
Водовод је укупне приходе планирао на нивоу прошле године од око 393 милиона динара. „Највећи део расхода су бруто зараде и то око 133 милиона динара.Треба обратити пажњу на трошкове материјала и трошкове горива и енергије. Они су планирани на нешто вишем ниову, зато што цена горива не прати планирану инфлацију. Укупно планирани расход је 448 милиона динара, што значи да ми планирамо пословни губитак у овој години од око 55 милиона динара“, рекао је између осталог на данашњој седници в.д. директора ЈКП „Водовод“ Ђорђе Павловић и додао да ће у овој години за инвестициона улагања са позиција Водовода бити издвојено 186 милиона динара.
 
Новина у пословању ЈКП „Видрак“ у овој години биће комплетно одржавање градског зеленила што ће подразумевати и ангажовање додатних сезонских радника. На данашњој седници Градског већа в.д. директора ЈКП „Видрак“ Јанко Гагић између осталог указао је на то да касне средства намењена за Рециклажни центар, као и на то да се на Новом гробљу морају откупити нове парцеле.
 
В.д. директора ЈП „Колубара“ Миодраг Марковић рекао је на данашњој седници да радови на изгради цевовода због временских услова још нису почели.“Прва фаза је изградња резервоара чисте воде и друга фаза обележавање трасе цевовода од акумулације до Пакаља. Што се тиче другог тендера, познат је извођач и чека се лепо време да се крене са постављањем цевовода од Белошевца до Диваца“, рекао је Марковић и оценио да ће због свих ових значајних радова, Ваљево бити велико градилиште у овој години.
 
Драгица Чанковић, в.д. директора Туристичке организације Ваљево овом приликом је нагласила да је град Ваљево на недавно завршеном Сајму туризма у Београду имао запажену промоцију захваљујући пре свега истакнутом џез музичару и Ваљевцу Јовану Маљоковићу који је на упечатљив начин дао свој допринос промоцији Ваљева.
 
Између осталог на данашњој седници Градског већа било је речи и о Дирекцији за пољопривреду и робне резерве која ће бити трансформисана и из ње ће бити издвојено одељење за развој пољопривреде које ће од сада бити део Градске управе.  

Leave a Comment